Direkt seferler, Antalya'ya turist yağdırdı...

Türk Hava Yolları'nın Antalya'ya direkt seferlerinin gelen turist sayısını artırdığını söyleyen Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, "Direkt seferler Moskova, Düsseldorf, Paris gibi kentlerden Antalya'ya gelişleri müthiş artırdı" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Direkt seferler, Antalya'ya turist yağdırdı...

Acar, ''Direkt seferler Moskova, Düsseldorf, Paris gibi kentlerden Antalya'ya gelişleri müthiş artırdı. Rusya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 20 artarken, Almanya pazarında yüzde 11'lik, Fransa pazarında yüzde 20'lik, İsveç'ten yüzde 25'lik artış meydana geldi. Eskiden Muğla, Bodrum bölgesini tercih eden İngilizler şimdi Antalya'yı tercih ediyorlar. Geçen yıla göre İngiltere pazarında yüzde 35 artış olmuş. İngilizler Antalya'yı keşfetti" diye konuştu.  

Vizenin kaldırıldığı ülkelerden gelen turist sayısında da artış olduğunu belirten İbrahim Acar, ''Suriye'den gelen turist sayısında müthiş artış var. Suriye pazarında yüzde 289 artış görülüyor. İran'dan gelen turist sayısında da yüzde 135 artış görülüyor'' dedi.

 

KURBAN NAYRAMI'NDA 9 GÜN TATİL UMUDU...

 

Otellerin Kurban Bayramı'na hazırlandığını vurgulayan İbrahim Acar, ''Kurban Bayramı'nın çok iyi geçmesini bekliyoruz. Takvim itibariyle otellerin doluluk oranının düştüğü, fiyatların vatandaşın ekonomisine uygun hale geldiği bir dönemde bayram kutlanacak. Tatil süresinin 9 günü bulması halinde Antalya'nın yerli vatandaşın akınına uğramasını bekliyoruz. Tatil deyince akla Antalya geliyor. Havalar böyle giderse Antalya yine tercih edilen yer olacaktır. Turizmcinin çifte bayram yapacağını düşünüyorum. Antalya, turizmde istikrarlı şekilde ilerliyor ve turizmdeki yerini sağlamlaştırıyor" şeklinde konuştu.

 

KÜLTÜR TURİZMİ GÜÇLENECEK...

 

Antalya'da turizmi 12 yaymak için çalıştıklarına da işaret eden İbrahim Acar, kültür turizmini hareketlendirmek için kazı çalışmalarına önem verdiklerini belirtti. Acar, bu yıl sadece kazılar ve restorasyon çalışmaları için 10 milyon TL'nin üzerinde para aktarıldığını söyledi. Deniz turizmine de ağırlık verdiklerini bildiren Acar, ''Yılın 6 ayında turizmi çeşitlendirerek turizm destinasyonunu taçlandırmamız lazım. Valimiz Ahmet Altıparmak deniz turizmine ayrıca çok önem veriyor. Valimizin tecrübeleriyle deniz turizminin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Yeni yat limanı, çekek yeri yapılması, kruvaziyer turizmi gibi iyi para getiren turizm çeşidinin güçlenmesi hususunda çalışmalar yapıyoruz.'' (HT) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.