Didim Belediyesi'nde Atasoy dönemi...

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın yerine aynı partiden Meclis Üyesi Ercan Atasoy seçildi. Belediye Meclis toplantısında gerçekleştirilen seçimlerde, AK Partili Figen Cevrem Gürsoy ile yarışan Atasoy, 15 oyun 11'ini alarak, Belediye Başkan Vekili oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Didim Belediyesi'nde Atasoy dönemi...

Oldukça büyük katılımın olduğu toplantıya Meclis Başkan Vekili Osman Ayyıldız başkanlık etti. Toplantının açılışında konuşan Ayyıldız, Didim'de tarihi bir günün yaşandığını söylerken, "Yapılan görev değişikliği sebebiyle, bir seçim yapılacak. Bugün farklı bir konu ile gündemi açacağız. Yaz sezonu ortasında böyle bir görevden uzaklaştırmanın olmasını, yargılama bitmeden bu olayın yaşanmasını değerlendiriyoruz. Biz sağduyulu davranacağız. Yasal süreçte her şey yoluna girecektir" dedi.

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. CHP Grubu'nun adayı Ercan Atasoy ile AK Parti'nin adayı Figen Cevrem Gürsoy'un yarıştığı seçimler kapalı zarf usülü gerçekleştirildi. Figen Gürsoy, AK Partili 4 meclis üyesinin tamamının oyunu alırken, Atasoy ise CHP'li 11 üyenin oyuyla başkan vekili seçildi. Ercan Atasoy'un Başkan vekili seçilmesinin ardından salondakiler, tezahüratlarda bulunurken, yeni başkan vekili tebrikleri kabul etti. Ercan Atasoy'dan boşalan Meclis 2. Başkan Vekilliğine Ahmet Turan Özdemir, Encümen Üyeliğine Vedat Ege, Tüketici Hakları Komisyon üyeliğine de Şehriban Karakış seçildi.

 

Toplantının ardından CHP'li meclis üyeleri, görevden uzaklaştırılan Mümin Kamacı'nın belediyenin arkasındaki evine giderek, yanında oldukları mesajını verdi. Kamacı ise toplanan kalabalığı bir konuşma yaparken, "Biz isimlerle değil ideolojiyle, ilkelerle ayakta duran bir partiyiz. Yerimize gelen arkadaşların hizmetleri kaldığımız yerden devam edecektir" diye konuştu. (AHT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.