Devlet, 150 Milyon TL’lik sosyal tesis satıyor...

Maliye Bakanlığı, yaklaşık 150 milyon TL değerindeki 12 sosyal tesisini ağustosta satışa çıkarıyor. Özellikle Manavgat, Marmaris, Datça, Bakırköy, Büyükçekmece ve Karşıyaka’daki tesisler turizm yatırımına uygunluğuyla dikkat çekiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Devlet, 150 Milyon TL’lik sosyal tesis satıyor...

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 7 ilde Hazine’ye ait sosyal tesislerini satışa çıkarıyor. Ankara’dan İstanbul’a, İzmir’den Muğla’ya ağustos ayında yapılacak ihalelerle 12 tesisin satışı amaçlanıyor. Arazilerin tahmini bedeli ise yaklaşık 150 milyon TL olarak belirlendi.

Satışa çıkarılan sosyal tesisler arasında turizm tesisi olarak kullanılabilenler de bulunuyor. Bunlardan en değerlisi ise Antalya’nın Manavgat ilçesi Çolaklı Köyü’ndeki eğitim ve dinlenme tesisleri. 63 milyon TL’nin üzerinde tahmini bedeli olan tesislerin turistik tesis alanı olarak kullanılması için de izin onayı çıkmış durumda.

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler bölgesinde bulunan turizm tesis alanı da satılacak sosyal tesisler arasında yer alıyor. 46 milyon TL tahmini bedeli olan deniz kenarındaki sosyal tesis, 22 bin 581 metrekare büyüklüğünde. Muğla Datça, İstanbul Bakırköy ve Büyükçekmece, İzmir Karşıyaka’daki sosyal tesisler de satılacak tesisler arasında yer alıyor.

 

YURTDIŞINDAN KATILIM MÜMKÜN

Hazine’ye ait taşınmaz malların ihale yoluyla satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunun 74’üncü maddesine göre çıkarılan "Devlete Ait Taşınmaz Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliği" hükümlerine göre yapılıyor. Yurtdışında bulunanlar veya çeşitli sebeplerle ihaleye şahsen katılamayacak durumda olanlar, vekaletname vererek adlarına ihaleye giriş ve tescil işlemlerini yaptırabiliyor. Bu yolla yurtdışında bulunan kişilerin de Hazine’ye ait taşınmaz mal satış ihalelerine katılarak taşınmaz mal satın almaları mümkün.

Bir dilekçeyle taşınmaz malın bağlı bulunduğu yer ilçe ise malmüdürlüğü, il ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Satın alınmak istenilen taşınmazın özelliklerinin bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçeyle müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor.

Taşınmaz malın tahmin edilen bedeli (ihaleye çıkış bedeli), tesislerin bağlı bulunduğu idarelerce tespit ediliyor. İhaleye girebilmek için istekliler tarafından belirlenen geçici teminatın verilmesi gerekiyor. Taşınmaz mal satış ihalelerinde uygun bedel, tahmin edilen bedelden aşağı olmamak üzere teklif edilen bedellerin en yükseği olarak değerlendiriliyor.

 (Para Dergisi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.