Devlerin Urfa ilgisi...

Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’ya gelen turist sayısındaki artışa karşın bölgede konaklama tesislerin sayısının az olması zincir otellerin ilgisini çekti. Şanlıurfa’ya gelen turist sayısı 40 bini aşınca büyük gruplar kolları sıvadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Devlerin Urfa ilgisi...

Sadece 2007 yılında şehrin ilk 5 yıldızlı şehir oteli olarak açılışı gerçekleştirilen Dedeman Şanlıurfa’nın ardından şehirde kalan turist sayısı 40 bin arttı. Potansiyeli görüp otel temeli atan Sheraton ve Hilton’un da yatırımları gelecek yıl açılacak.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Kale Grubu, Hakan Plastik, Novotel, Güllüoğlu ve Güral Grubu’nun da aralarında bulunduğu şirketlerin şehre otel yatırımı yapmak için kendileriyle görüştüklerini ifade etti. Yatırımların sağlıklı ilerleyebilmesi için altyapı çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayan Okutan, terörün olmadığı, vizelerin kalktığı noktada, insanlık tarihinin başlangıç noktalarından biri olan Şanlıurfa'nın ağırladığı turist sayısının her geçen dönem arttığını ifade etti.

 
Şanlurfa Dedeman Oteli Genel Müdürü Aydın Duran da Urfa’yı tanıtmak için bölge turizmcileri ile birlikte güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Duran, Türkiye’deki büyük şehirlerin yanı sıra yurtdışındaki ülkelerde tanıtım yapacaklarını anlatarak, “Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Güney Amerika pazarını bile gündemimize aldık. Bu ülkelerle çalışan tur operatörlerinin Türkiye'de GAP turu da var. Bunları buraya getirmek ve Urfa'da konaklatmak istiyoruz” diye konuştu. (Ünsal Ereke-HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.