Deveyle İstanbul-Van turizm...

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 20-24 Ekim tarihleri arasında 17'ncisi düzenlenecek İpekyolu fuarı için İstanbul'dan 9 Ekim'de 5 deve ile yola çıkarak, Van'a geleceklerini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Deveyle İstanbul-Van turizm...

Kandaşoğlu, 17'nci Van-Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, hazırlıklar ve yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Van-Erciş karayolundaki Altaylı Spor Tesislerinde, 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek fuara, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda firmanın katıldığını vurgulayan Kandaşoğlu, bu yılki fuarın, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle yapıldığını ifade etti.

 

Kandaşoğlu, fuarın, 9 Ekim'de İstanbul Taksim'den yola çıkacak kervan ile startının verileceğini bildirerek, şunları kaydetti:

 

''17 yıldır düzenlenen fuarımızı, daha cazip hale nasıl getirebiliriz diye düşündük ve bu kapsamda İstanbul'dan Van'a develer ile gelmeye karar verdik. Bu yıl, 20-24 Ekim tarihleri arasında 17'ncisi düzenlenen İpekyolu fuarı için İstanbul'dan 9 Ekim'de 5 deve ile yola çıkarak, Van'a geleceğiz. Taksim'de süslenerek, giydirilecek 5 deve ile İstanbul'dan Kocaeli'ne geçeceğiz. Kocaeli'nden Ankara'ya, oradan da Kayseri, Muş, Bitlis üzerinden Van'a ulaşacağız. 7 bin yıllık tarihi olan ilimizin, tarihine yakışır bir şekilde gündeme gelmesini istedik.''

 

Yola çıkacak develerin, Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Kedisi, Hoşap Kalesi gibi kentin tarihi ve turistik yerlerini simgeleyen eşya ve fotoğraflar taşıyacağını anlatan Kandaşoğlu, develerin 10'uncu günün sonunda fuar alınanda olacağını söyledi.

 

Kandaşoğlu, fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılmalarının beklendiğini ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.