Deniz turizminin yeni patronu, hedef büyüttü...

Deniz Turizmi Birliği'nin (DTB) Sinop'da düzenlenen 8.Olağan Genel Kurulu'nda DTB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, Türkiye’nin 12 ay turizme olanak veren iklimiyle deniz turizminde Akdeniz Çanağı'nın en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Deniz turizminin yeni patronu, hedef büyüttü...

Ali Erkan Bezirgan, "Türk deniz turizmi sektörünün önümüzdeki yıllardaki hedefi 10 milyar dolar döviz girdisi olmalıdır" dedi. Sinop'ta düzenlenen genel kurulda hedeflerinin kamu ve özel sektörle işbirliği yaparak Deniz Turizmi Birliği'nin gelişimine katkıda bulunmak ve sektör temsilcileri için değer yaratmak olduğunu söyleyen Bezirgan, kurvaziyer turizminin dünya turizmindeki payının hızla arttığına dikkat çekerek, "Bu yükselişten daha fazla pay alabilmek için Türkiye'de de yüksek standartlarda tesisler yaratmalıyız" dedi.

 

 

D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan'ın yönetim kurulu başkanlığına seçildiği DTB 8.Olağan Genel Kurulu'na ilgili bürokratlar, sektör temsilcileri ve Deniz Turizm Birliği'nin üyeleri katıldı.

 

'Türkiye'de müthiş potansiyel var, deniz turizminde gelişim hayal değil'...

 

DTB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkan Bezirgan, Türkiye'nin dünya yatçılığında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, 'Deniz turizminden gelir bekleyen tüm ülkeler öncelikle tesis yatırımlarına ağırlık veriyorlar. Bu yatırımlar çevresinde oluşan insan ve yat sirkülasyonu ise toplumun turizme yönelmesini ve böylece kıyısal turistik ekonominin oluşmasını sağlıyor. Türkiye'nin önünde bu alanda müthiş bir potansiyel var, bu gelişimi sağlamak bizim için hayal değil' dedi.

 

Deniz turizm tesislerinin sadece deniz araçları park alanı değil, geniş potansiyelli topluluklara hizmet veren sosyal ve aktif mekanlar olarak yeni yaşam alanları yarattığına dikkat çeken Bezirgan, şöyle devam etti: 'Deniz turizmi yatırımları, ilgili bölgede çok yönlü bir gelişim süreci başlatıyor. Adeta mıknatıs gibi farklı hizmet ve satış olanaklarını bir merkeze çekiyor ve böylece bölgenin turistik olarak değeri artıyor."

 

'Kurvaziyer turizminin ilk 5 destinasyonundan biri artık Karadeniz'...

 

DTB üyelerinin Ege ve Akdeniz'de üslendiği öncü misyonu artık Karadeniz'e de taşıdıklarını belirten Bezirgan, toplantının Sinop'ta yapılmasının ardında da bu konuya dikkat çekmek istemelerinin yattığını söyledi. Kurvaziyer turizminin hızla gelişmesi ile Karadeniz'in ilk 5 destinasyon içerisine girdiğini açıklayan Bezirgan şöyle devam etti:

 

'İngiltere'de kurvaziyer turizminin önde gelen otoritelerinin yaptığı araştırmaya göre Karadeniz beşinci sıraya yerleşmiş durumda. Bu yıl Sinop'a uğrayacak kurvaziyerler yanında Yalta-Sinop arasında düzenlenecek seferlerle de Sinop Limanı'nın tekrar eski canlı günlerine kavuşmasını bekliyoruz' dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.