Demiray'dan sezon değerlendirmesi... Çok fazla otel açıldı, kişi başı harcama düştü

Dedeman Resort & Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, "Dedeman Resort & Hotels olarak %75-80 doluluk oranlarına ulaştık. Bu sezon en çok tercih edilen bölge İstanbul ve Antalya oldu. Bodrum ve Ege görece düşük kalsa da Karadeniz ve Güneydoğuya doğru bir turist akını gerçekleşti" dedi.

05/10/2024 15:06
Demiray'dan sezon değerlendirmesi... Çok fazla otel açıldı, kişi başı harcama düştü

Dedeman Resort & Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dedeman Resort & Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray APara Tv’de yayınlanan Dr. Beyhan İncekara’nın sunduğu Paranın Yönü programına katıldı. Demiray, 2024 sezonu ile ilgili olarak, “Bu sezon bazı bölgeler için sıkıntılı, bazı bölgeler için iyi geçti.

Beklenen doluluğa ulaşamayan bölgeler de oldu, ulaşan bölgeler de. Biz Dedeman Resort & Hotels olarak %75-80 doluluk oranlarına ulaştık. Bu sezon en çok tercih edilen bölge İstanbul ve Antalya oldu. Bodrum ve Ege görece düşük kalsa da Karadeniz ve Güneydoğuya doğru bir turist akını gerçekleştiğini söyleyebilirim” değerlendirmelerinde bulundu.

Demiray, “Maliyet ve enflasyondan kaynaklı fiyatlar arttı bu nedenle de rakiplerimize karşı avantajımızı kaybettik. Geçen seneye göre kişi başı harcamalar düştü. Bunu eskisinden de iyi noktaya getirebiliriz. Turizm sektörü çeşitlendirilmeli ve 12 aya yayılmalı. Deniz-kum-güneş sarmalından turizmi çıkarmalıyız" dedi.

Çok fazla otel açıldı, kontrolsüz ve kayıtsız çok tesis var

Çeşitlendirmenin sadece daha fazla otel ve tesis açarak gerçekleştirilemeyeceğini vurgulayan Demiray, “Çok fazla otel açıldı. Kontrolsüz ve kayıtsız çok tesis var. Turizmi ayağa kaldırmamızda önemli unsurlardan biri de kayıtlı ve denetimli otellerin varlığı. Diğer bir unsur da personel niteliği. Turizmle ilgilenen herkesin çok iyi bir eğitime ihtiyacı var. Yeterli insanlar sektördeki iş gücüne dahil edilmeli" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.