Değişik ülkelerin turistlerinin, karakteristik hareketleri...

Araplar alışverişi seviyor, genelde altın alıyor. Japonlar fotoğraf çekiyor, damak tadına düşkün Almanlar ise, yemek yemeyi seviyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Değişik ülkelerin turistlerinin, karakteristik hareketleri...

Via/Port olarak tur programlarına dahil olduklarını söyleyen Bülent Kural, “Arap turistler altın alışverişini seviyorlar. Japonlar fotoğraf çekiyor, Almanlar da restoranlara gitmeyi seviyor” dedi

 

Kurtköy’de kurulu Via/Port alışveriş merkezine yerli tur kafilelerinin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini söyleyen Via/Port Genel Müdürü Bülent Kural, “Yaptığımız araştırmada gördük ki alışveriş merkezimiz en çok Mısır, Almanya, İspanya, Yunanistan, Dubai, İspanya, Hollanda ve Japonya’dan ziyaretçi almış. Tabii bunlar arasında Arap turistler ağırlıkta” dedi.

Yabancı turistler arasında en fazla alışveriş yapanların Araplar olduğunu belirten Kural, Ortadoğu’dan gelen müşterilerinin altın satın almayı sevdiklerini belirtti.

Japonlar’ın ise Arapların aksine alışveriş tutkunu olmadığını anlatan Kural, “Japonlar yöresel ürünlere ilgi gösteriyorlar ve hatıra olarak satın alıyorlar. Bol bol fotoğraf çekiyorlar” diye konuştu. Kural, Alman ve Yunan müşterilerinin de restoranlara ilgi gösterdiğini ifade etti.

Yabacı turistlerin yanı sıra yoğun olarak yerli turist de ağırladıklarını kaydeden Kural, “Bu noktada açık hava konseptinde olmamızın büyük avantajını görüyoruz. İnsanlar hem alışveriş için hem de gezi amaçlı olarak geliyorlar” dedi. Yerli turist kafilelerinin Via/Port’u özellikle hafta sonları ziyaret ettiğini söyleyen Kural, şöyle devam etti:

 

‘Subay eşleri geliyor’...

“Yakın şehirlerden gruplar toplanıp otobüsle geliyor. İstanbul’un giriş-çıkış noktasında bir AVM olarak tur programlarına dahil olmuş durumdayız. Kış döneminde aylık ortalamada 3500-4000 kişi bu turlardan geliyor. Bu ay bu rakamın 3 katına ulaşmasını bekliyoruz. Yerli turist kafileleri arasında Gebze Ev Hanımları Derneği, Kocaeli Gölcük subay eşleri, Erdemir fabrikası çalışanları, Bursalı işadamları eşleri var.” Kural, Via/Port’un açıldığı günden bu yana yaklaşık 30 milyon ziyaretçi ağırladığını kaydetti.

 

Eğlenceye 10 Milyon Dolarlık yatırım yapacak...

Via/Port’taki eğlence merkezinin büyüme aşamasında olduğunu kaydeden Kural, “10 dönüm üzerine yayılacak. Mayıs ayında eğlence merkezinin devreye girmesiyle birlikte ‘The World of Via/Port konseptine geçiş yapacağız” diye konuştu.

Kural, “Bunun için 10 Milyon Dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Disneyland’in merkezi Orlando’dan 7 farklı alet geliyor. 60 metre yüksekte döndüren, 40 metrede salıncak gibi sallayan büyüklere özel oyuncaklar bunlar. Bu eğlence merkeziyle birlikte yıllık ziyaretçi sayımızda ekstra yüzde 15-20 oranında artış bekliyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.