Dededen otelci Türk, Kempinski’nin Prensi

Antalya’nın duayen turizmcilerinden Ali Berberoğlu’nun oğlu Buğra Berberoğlu Dünyanın en lüks otellerinden EmiratesPalace’ın başında Türkiye’yi gururla temsil ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dededen otelci Türk, Kempinski’nin Prensi
Abu Dabi’nin en lüks otelinin Genel Müdürü Buğra Berberoğlu ülke medyasının da gündeminden inmiyor. Dubai’de yayınlananThe National gazetesi Berberoğlu ile bir söyleşi yaptı. Tourexpiolarak gurur veren Türk’ün söyleşisini tercüme ederek Türkiye turizmcilerine aktarmaktan mutluyuz.
Buğra Berberoğlu sadece 39 yaşında ve bu Dünyanın en lüks otellerinden birisi olan Emirates Palace’a Genel Müdür olmak için oldukça erken bir yaş. Temmuz ayında göreve başlayan Berberoğlu endüstri içindeki hayatı ve bu dünya çapındaki otelde sürdürdüğü görev hakkında konuştu.
 
Otelcilik sektörüne nasıl girdiniz?
Ailem turizmcidir. Büyükbabam Antalya Kemer’in ilk otelini açmış ve ben dolayısı ile otelde doğmuş sayılırım. Otelcilik benim tutkumdur. 17 yaşında evden ayrıldım ve İsviçre Lozan’daki Otelcilik Okuluna başladım. Muhteşem bir beş yıl denebilir.
 
Otelcilikteki ilk göreviniz ne idi?
Çalışma hayatıma Florida’da Boca Raton’da başladım. ( 1000 odalı Boca Raton Resort & Club). Zamanımın bir kısmı Latin Amerika’da bir kısmı ise Kuzey Amerika’da geçti.  Daha sonraIntercontinental’de dokuz yılım geçti. 29 yaşındayken Porto Riko’da açtıkları yerni bir otelin Müdürü olarak atandım.
 
Kariyeriniz nasıl gelişti?

Intercontinental’den Kempinski’ye geçtim. Intercontinental’dekison görevim Chad’da bir otel açılışı oldu. Buradan Cibuti’de birKempinski açmak için ayrıldım. Cibuti’ye olan katkılarım için bu ülkenin Cumhurbaşkanı’ndan Onur Madalyası aldım. Bizimkisi o ülkenin ilk beş yıldızlı oteli idi. Daha sonraLevant’a geçtim ve bu bölgede birkaç management anlaşması imzaladım.
 
Şimdi Emirates Palace’dasınız. Sizin için günler çok yorucu geçiyordur.
Emirates Palace’de bir gün içinde üç organizasyon ve birkaç top VIP ağırlama olabilir. Güne erken başlamaya çalışırım. Yaşadığım yer olan Khalidiya’dan otele bisikletimle gelirim. Bir gün sabahın köründe bisiklet süren bir kel görürseniz bilin ki o benim. Buraya gelirim. Biraz egzersiz yaparım. Sonra üstümü değişir ofise geçerim. Genellikle akşam altı ile 11 arasında değişen bir zamanda kadar çalışırım. Otelciler genellikle ağır işçidir. Otelde mutlaka varlıkları gerekir ve çalışanlar onları hep yanlarında isterler.
 
İş hayatınızdaki en büyük sorun nedir?
En önemli sorun insandır. Sektörde çekirdek güç insandır. Bizi bu çekirdek ayakta tutar. Bir çok şirket bu basit kuralı anlamakta zorlanır. Ekibime her zaman için hata yapabileceğimizi söylerim. Hatalarımızdan öğreniriz ve yolumuza devam ederiz.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.