Dalaman'a dev yatırım... 3 adet beş yıldızlı otel ve golf sahası geliyor

Dalaman Kapıkargın Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde 3 adet beş yıldızlı otel, 3 adet golf sahası projesi hayata geçirilecek.

09/09/2024 21:44
Dalaman'a dev yatırım... 3 adet beş yıldızlı otel ve golf sahası geliyor

Resmî Gazete’nin 7 Eylül 2024 Cumartesi ve 8944 sayılı kararı gereğince Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi’nde yer alan belirli bölgenin Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete açıklamalarda bulundu.

Mete, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi’nde yer alan belirli bölgenin Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ilan edildiğini belirterek, “Bu bölgede biz Golf Turizmini ön plana çıkartarak 12 Turizm yapmayı planlıyoruz. Burada en az 3 tane 5 yıldızlı otel ve bu otellere ait golf alanları olacak. En az 3 tane golf sahası yapılması planlanıyor” dedi.

TURİZMİ 12 AYA YAYACAK PROJE

Milletvekili Mete, Kenan Gürbüz imzalı habere göre, projenin Muğla’da Turizmi 12 aya yayma hedefine önemli katkılarda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:

“Bu bölgede spor turizmine hizmet edecek bir turizm çeşitliliği yapacağız. Turizm Bakanlığı bu bölgede bir planlama yapacak. Planlama konusunu tahsis ettiği kişilere bırakmayacak. Burada en az 3 tane 5 yıldızlı otel ve bu otellere ait golf alanları olacak. En az 3 tane golf sahası yapılması planlanıyor. Ayrıca bölgede bulunan Dalaman Hilton’un da bir golf sahası var. En az 4 tane golf sahanızın olması lazım ki siz Uluslararası yarışmaları dahi burada yapabilesiniz. İşte bu alan Dünya’da golf turnuvalarının, yarışmalarının yapılabileceği bir alan olacak.

"BÖLGE HAVALİMANINA VE DENİZE SIFIR NOKTADA, ADETA YÜRÜME MESAFESİNDE DÜNYA’DA İLK GOLF ALANI OLACAK"

Peki, artısı ne bölgenin. Bölge havalimanına ve denize sıfır noktada, adeta yürüme mesafesinde Dünya’da ilk golf alanı olacak. Golf Dünya’da en pahalı spor. Bu sporu yapan insanların özel jetleri ve yatları var. Onlar bu sporu yapacakları yeri belirlerken Havalimanının yakınlığı, Yatlarını koyacakları koyları bile araştırıyorlar. Dalaman Havalimanı'nın bölgeye yakın olması çok büyük bir avantaj.

Bu bölgede biz Golf Turizmini ön plana çıkartarak 12 Turizm yapmayı planlıyoruz. En az 3 ila 4 bin kişi istihdam edilecek. Proje hayata geçtiğinde yıllık 50 Milyon dolar gelir elde edilecek. Yüksek harcama yapacak Turistleri bölgeye bekliyoruz. Bu projenin Muğla ve Bölge turizmine çok önemli katkıları olacak."

Milletvekili Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgemizde turizm açısından büyük önem taşıyan ve golf turizmini geliştirme adına da kritik bir adım olan bu karar ile bölgemize nitelikli turistlerin ilgisi daha da artacaktır. Doğal güzellikleri, tarımı, denizi, kumu ve güneşi ile eşsiz bir coğrafya olan Muğla’mız, golf turizmi ile 12 ay turizm hedefine daha fazla yaklaşmış olacak. Dalaman Havalimanı yanındaki bu arazinin golf turizmine kazandırılmasının ardından bölgede konaklama ihtiyacı da doğacaktır.

Konaklama ihtiyacı için en az üç tane beş yıldızlı otel bölgemizde faaliyete geçecektir. Bu ve benzeri gelişmelere Dalaman ilçemiz bir dünya markası olacaktır. Ben süreç boyunca çok sık kapısını çaldığımız Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a ve Muğla’mız söz konusu olduğunda bizi asla kırmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Muğla’mız adına şükranlarımı sunuyorum.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.