DAKA'dan, turizm yatırımcılarına çağrı...

Bölgenin turistik değerlerinin tanıtımını yapmak, yatırımcı ve turistleri bölgeye çekmek amacıyla kurulan DAKA, bölgenin kültürel değerlerini öne çıkaracak çalışmalar yapıyor. DAKA, tüm turizm yatırımcılarını, bölgeye yatırım yapmaya davet ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
DAKA'dan, turizm yatırımcılarına çağrı...

 

 

Bitlis, Muş, Hakkâri ve Van illerinin tanıtımı üstlenen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)Yönetim Kurulu Başkanı, Hakkari Valisi Muammer Türker “Bölgemiz turistik değerler açısından çok zengin. Bölgedeki altyapı sorunları da halloldu, yatırımcıları engelleyen bir şey kalmadı. 2011 yılında ve sonraki yıllarda kazanmak isteyen yatırımcıları bölgemize davet ediyoruz” dedi.

 

Bölgenin turistik değerlerinin tanıtımını yapmak, yatırımcı ve turistleri bölgeye çekmek amacıyla kurulan DAKA,  bölgenin kültürel değerlerini öne çıkaracak çalışmalar yapıyor.

Fuarda Van ilinin en iyi şekilde tanıtılması için Van kahvaltısı ve  2010 yılı FİBA maskotu seçilen Van kedisi ve sağlık ve termal turizm pazarına hızlı bir giriş yapacak olan sodalı Van Denizi suyu, 2010 yılında Avrupa Birliği Komisyonu’nca  Avrupa Seçkin Destinasyonu Türkiye birincisi seçilen Bitlis’teki Nemrut Krater gölü,  UNESCO Dünya Kültür mirasına aday Selçuklu Mezarlığı ve kümbetleri, Bitlis’in öne çıkan turizm değerleri olarak tanıtılıyor.

 

Muş ise, toy ve telli turnanın son üreme alanı olarak bilinen Bulanık Ovası’ndaki Murat Nehri, 4.yy  kiliseleri ve lalesi ile öne çıkıyor. Hakkari ise kilimleri, 20.000 yıllık Cilo buzul dağları ve Berçalan yaylası şenlikleri ile tanıtılıyor.

 

DAKA Yönetim Kurulu Başkanı, Hakkari Valisi Muammer Türker  “Doğu Anadolu özellikle kendine özgü yapısıyla Türkiye ve dünya çapında yükselen bir trend olma yolunda hızla ilerliyor. Başbakanımızın da belirttiği gibi başta ulaşım olmak üzere bütün altyapı sorunları halloldu. Yatırımcılarımızın bölgeye gelmesini engelleyen hiçbir alt yapı sorunu kalmadı” dedi. DAKA bu yıl, dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT’e de katılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.