Crowne Plaza Otel’de 80 Milyon Euro'luk mal kavgası yargıya taşındı

Crowne Plaza Otel’in sahibi Rus iş insanı Arbi Alaudinov, boşanma aşamasındaki eşi ve oğlu arasında 80 Milyon Euroluk mal kavgası yargıya taşındı.

08/10/2024 12:23
Crowne Plaza Otel’de 80 Milyon Euro'luk mal kavgası yargıya taşındı

Arbi Alaudinov'un boşanma aşamasında olduğu eşi Alla, “Otelin yüzde 45 hissesini beraber yaşadığı kadının üzerine geçirdi. Biz bu bedelsiz satışa karşıyız” dedi ve iş insanı için vasi talep etti. Sabah'tan Yusuf Özdemir'in haberine göre, dünyaca ünlü Crowne Plaza Otel’in Antalya Konyaaltı’ndaki şubesinin hissedarları arasında bulunan Rus vatandaşı olan iş insanı Arbu Alaudinov’la (64) boşanma aşamasındaki eşi ve oğlu arasında 80 Milyon Euroluk (3 Milyar TL) mal kavgası mahkemelik oldu.

İddiaya göre otelin mülkiyeti ve işletmesinin sahibi olan Kaf Otelcilik Turizm ve Dış Ticaret A.Ş’ydi. 80 Milyon Euroluk oteli 2005’te inşa eden Arbi Alaudinov, boşanma aşamasındaki eşi Alla Alaodi ve oğlu Akhmed Alaudinov’a (33) şirketin yüzde 5’ini verdi. Ancak iddiaya göre eşi ve oğlu şirketin tamamını ele geçirmeye çalıştı.

Bedelsiz satışa itiraz

 

Hisselerinin sahte genel kurul kararı ile elinden alınmaya çalışıldığını, hakkında hakaret ve tehdit suçlamasıyla tuzakla sınır dışı ettirildiğini ileri süren iş insaı Arbi Alaudinov, “2005’te inşa ettiğim bu otelin yüzde 95’i şu anda birlikte olduğum Medina Kaykharov (42) ile hisselerinin yüzde 95’ine sahibiz.

Alla ve oğlum Akhmed’e otelin yüzde 5’ini verdim. Kendini yabancı hissetmemesi için de oğlumu şirketin yönetim kurulu başkanı yaptım.  Şirketin defteri incelendiğinde tarafımca başka hisse devri yapmadığım görülecektir” dedi. Eşi Alla ise avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, “Arbi ile boşanma davamız sürüyor. Şirketin yüzde 45’lik hissesini Medina Kayhkorova’ya bedelsiz olarak vermiş. Biz bu satışa karşı çıktık. Oğlu Akhmed’in vasi olarak atanmasını talep ediyoruz” açıklaması yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.