Çorabatır, "Turizm yatırımları doğuya kaydırılsın"...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, turizm yatırımlarının Doğu'ya kaydırılması gerektiğini belirterek Disneyland projesinin Urfa, Diyarbakır, Van gibi doğu kentlerinin birinde yapılması gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çorabatır, "Turizm yatırımları doğuya kaydırılsın"...

Antalya, İstanbul gibi kentlerin artık marka haline geldiğini ifade eden AKTOB Başkanı Çorabatır, kıyı turizminden çok konsept turizmine eğilmek gerektiğini, turizm yatırımlarının Doğu ve Güneydoğu kentlerine kaydırılması gerektiğini belirtti.

Yatırımlar sayesinde bölgenin marka haline geleceğini, işsizliğin de azalacağını vurgulayan Çorabatır şunları söyledi:  “Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerimiz binlerce yıla medeniyetlik yapmış. Amerika çöle Las Vegas gibi bir yer kurdu ve marka haline getirdi. Bizim şehirlerimiz çölden daha kıymetli. Fransa’daki Disneyland milyonlarca kişiyi çekiyor. Disneyland’ın yapılacağı yer kararlaştırılamadı. İstanbul, Ankara zaten marka şehir oraya da büyük katkısı olur ama Doğu’da olması o bölgeye daha çok hareketlilik sağlar.”

Çorabatır, yatırımın gerçekleşmesi halinde, Ortadoğu, İran ve Irak’tan turistlerin de bölgeye akın edeceğini belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.