Condor'un Türkiye uçuşlarına 1,2 Milyon Euro ceza...

Almanya Federal Kartel Dairesi, Thomas Cook grubuna ait Condor havayolu şirketine 'Tüketicinin aleyhine Sunexpress havayolu şirketiyle anlaşmalı fiyat tespiti' yapmaktan 1,2 Milyon Euro'luk ceza kesti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Condor'un Türkiye uçuşlarına 1,2 Milyon Euro ceza...

Suçlamada, Condor şirketinin Almanya-Türkiye uçuşlarıyla ilgili olarak, bir THY – Lufthansa ortak kuruluşu olan Sunexpress havayolu şirketiyle rekabeti kaldıracak şekilde ve tüketici aleyhine bir fiyat anlaşması yapıldığı yer alıyor.

 

Anlaşmaya göre Sunexpress, 2009 yaz sezonunda Almanya-Türkiye uçuş biletlerini hiçbir şart altında 99 Euro’dan daha az bir fiyata satmayacak ve toplamda Condor fiyatının en fazla 10 Euro altında kalacak. Condor, bu anlaşmayla iki şirketin kıyasıya bir fiyat savaşına girmesini engellemek istemiş ama tam da bu Federal Kartel Dairesine göre tüketici aleyhine olmak üzere rekabeti yok ettiği gerekçesiyle ciddi bir suç teşkil ediyor.

 

Konuyu görüşmek üzere geçen afta bir araya gelen Almanya Federal Kartel Dairesi (Bundeskartellamt), bugün kararını açıkladı ve Yüzde 100’ü Thomas Cook grubuna ait olan Condor havayolu şirketini 1,2 milyon Euro ceza ödemeye mahkum etti.

 

Condor ve Sunexpress arasında gayri resmi yapılan ve sadece perakende bilet satışlarını kapsayan anlaşmanın yürürlüğe girdiği dönemde, Sunexpress şirketinin Bonus yönetmeliğinden faydalanmak içim Federal Kartel Dairesine Bonus dilekçesi vermesi, Sunexpress havayolu şirketinin de benzer bir cezaya çarptırılmasını engelledi. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.