Çıplaklar Oteli'ne halktan ‘Olur’ çıktı...

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bu sezon Türkiye'de ilk kez hizmete girecek ‘Çıplaklar Oteli’ne yöre halkından da destek geldi. 1 Mayıs'tan itibaren dünya çıplaklarına kapılarını açacak olan Adaburnu Gölmar Otel'in, Datça'nın tanıtımına katkıda bulunacağı belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çıplaklar Oteli'ne halktan ‘Olur’ çıktı...

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta, Akdeniz kıyısında 14 dönümlük alanda kurulan ve 1 Mayıs'tan itibaren dünya çıplaklarına kapılarını açacak olan Adaburnu Gölmar Otel'in, Datça'nın tanıtımına katkıda bulunacağı belirtildi.

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi 41 yaşındaki Selma Ünal, Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Datça'da yatak kapasitesinin ve dolayısıyla büyük kitle turizminin yaygınlaştırılmasının imkansız olduğunu söyledi. İşkadını Ünal, “Datça'da turistik yatırım dahi olsa, üç kattan fazlasına izin verilmiyor. Böyle bir ortamda, bir otelimizin nüdist otel konseptine geçiş yapması son derece akılcı bir girişim. Datça'ya ekstradan turist kazandıracaksa alkışlanacak bir olaydır. Turizm sektöründe değişik kitlelere hitap etmek bir kazançtır. Dilerim her işletme, çıplaklar oteli örneğinde olduğu gibi kendi farklılığını yaratarak, ilçemizin turizmden aldığı payın artmasını sağlar” dedi.

 

Türkiye'nin ilk çıplaklar otelinin proje mimarı olan Abdullah İşcanı, otelin kurulduğu bölgenin Datça'nın turizme açık en önemli alanı olduğunu kaydetti. İşcanı, “Burası yaklaşık beş milyon metrekareden oluşan turizme ayrılmış bir alan. Bu bölgede henüz yeterli düzeyde yatırım yapılmadı. Adaburnu Gölmar sahipleri turizmci Karademir Ailesi burada bir ilki gerçekleştirdi. Yapılan ilk yatırımın böylesine bir girişimde bulunması turizmin hareketliliği ve çeşitliliği açısından çok önemlidir. Gerek Datça'ya gerek Türkiye'ye her açıdan katkılarının olacağı kuşkusuzdur. Turizm hareketliliği tek düze olmaz. Çıplaklar oteli bu çeşitliliğin sadece bir halkasıdır. Dilerim bu halkaların sayısı artar” diye konuştu.

 

Datçalı 37 yaşındaki kuyumcu Polat Tünçer, “Türkiye, turizmin gelişmesine ihtiyacı olan bir ülkedir. Komşumuz Yunanistan ile aynı güneşe bakıyor, aynı denize giriyoruz. Ancak onlar bu denizi ve güneşi bizden çok daha güzel pazarlıyorlar. Yunan adaları nüdist oteller vasıtasıyla dünyanın pek çok ülkesinden turist çekiyor. Türkiye'nin de bu pazardan artık pay alması gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

Datça'da altı yıldır esnaflık yapan 32 yaşındaki Hasan Çine, bu ve benzeri girişimlerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Sadece çıplaklık olarak konuya bakmamak gerekiyor. Kaldı ki, çıplaklık hayatın bir gerçeğidir. Kapalı bir alanda insanların çıplak olarak havuza girmesinin ne gibi sakıncası olabilir?” diye sordu.

 

20 yıllık berber olan 41 yaşındaki Recep Kara, her türlü açılımın yaşandığı şu günlerde çıplaklar otelini de Datça'nın açılımı olarak gördüklerini söyledi. Kara, “İnsanların siyah ya da beyaz, yaşlı ya da genç olmasının fark etmeyeceği gibi, kendilerine ayrılan bir otelde giyinik ya da çıplak olması da fark etmez. Önemli olan Datça'ya gelecek olan turist sayısının artmasıdır. Çıplaklar Oteli uygulaması bizi sevindirdi” diye konuştu.

 

Emekli 57 yaşındaki Orhan Gönül, çıplaklar oteli uygulamasını desteklediğini dile getirdi. Gönül, “Yıllarca Almanya'da çalıştım. Emekli olduktan sonra ülkeme geri dönüp Datça'ya yerleştim. Ben Almanya'da çalışırken bu ülkede de çıplaklar oteli vardı. Bana hiçbir zararı olmadı. Bugün yurt dışında milyonlarca insanımız çalışıyor. Amerika, Hollanda, İngiltere bu ülkelerde çıplaklar oteli yok mu? Kime ne zararı var? Ancak şunu söylemek isterim. Belli bir yerde kapalı ortamda olması koşulu gerekir. Aksi halde halka açık alanlarda çıplaklık dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez. Türkiye'de de böyle olması durumunda elbette çıplaklar otelini desteklerim” dedi.

 

ONUNCU ÜLKE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ OLDU...

 

Türkiye'nin ilk çıplaklar otelinin yurt dışındaki acenteliklerine son olarak Amerika Birleşik Devletleri de eklendi. Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İtalya, Norveç, İsviçre, Rusya ve İsrail'in ardından ABD'den bir firma ile de anlaşma sağlandı.

 

Performans Turizm satış temsilcisi Ahmet Koşar, önceki gün ABD'li firmanın sahipleri James Bailey ve Dona Daniels ile Adaburnu Gölmar tesislerinde görüşerek anlaşma sağladı. Bailey, Datça'ya hayran kaldıklarını belirterek, “Altı yıldır Türkiye'ye tatil amaçlı geliyorduk. Artık, Türkiye'ye nudist turizmcileri de getirecek olmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.