Çin, 'GITF Turizm Fuarı'nda, Türkiye'ye büyük ilgi...

2010 yılının Çin’de düzenlenen ilk fuarı olan GITF GuangZhou Uluslararası Turizm Fuarı, 25-27 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleşti. Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit , Çin pazarı ve GITF GuangZhou Uluslararası Turizm Fuarı’yla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çin, 'GITF Turizm Fuarı'nda, Türkiye'ye büyük ilgi...


“108 m2 standla katıldığımız fuarda , konsept olarak Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’u seçtik. Türk tangosu, ilk kez fuar sahnesinde yer aldı. Avrupa Kültür Başkenti İstanbul konseptine uygun olarak Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında Atatürk’le birlikte tangoyla ve Avrupa Kültürüye tanışan Türkiye’nin o dönemine damga vuran ‘Tango’ dansının yanı sıra, piyano ile Klasik Türk müziklerinden örnekler  sunuldu. Bu etkinlikler,  fuar ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılandı.  



Fuar tasarımında daha modern çizgiler ve detaylar kullandık. Önemli turizm acenta ve tur operatörlerini özel olarak davet ettiğimiz standımızda, konuklarımıza Türk Şarabı ve Türk fındığı ikram ettik. Fuar organizasyonu tarafından standımıza  ‘Best Supporter’ (En iyi destekleyen) ödülü verildi.



Bu sene  Çin turizm pazarında,  tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde farklı bir yaklaşımı uygulayacağız. Çinli turist profili, hergün değişiyor.  Çinli turist artık, sadece tarih ve kültür amaçlı seyahat etmiyor. Deniz, güneş, golf, spor, şehir turizmine de ilgi gösteriyor. Öncelikle pazarda var olan marka arayışına bir çözüm bulmamız gerektiğini düşündük.



Seyahat kültürünün yeni geliştiği bu pazarda marka destinasyonlar bir adım öndeler. Yurtdışına seyahatlerin arttığı ve bu potansiyeli cezbetme rekabetinin gittikçe keskinleştiği Çin pazarında, yeni bir marka arayışından çok; halihazırda  en olgun markamız “İstanbul”u tanıtımda  ana tema olarak belirledik.


2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti rüzgarını da arkamıza alarak reklam kampanyalarımız ve fuar organizasyonlarımızı hatta ağırlamalarımızı bile tamamen bu temaya odakladık.  Avrupalı kimliğimizi ön plana çıkaracağımız reklam görsellerimizde de modern yaşam, çağdaş kültür ve sanat unsurlarını işleyeceğiz.

Fuarlarımızda bu sene yerimiz Avrupa bölümünde. Modern tasarımlar kullanıp, beklenenin aksine dansöz yerine klasik müzik, piyano, keman, Türk tangosu ve bale sanatından örnekler  sunacağız. Çin’de bulunan Avrupa ülkelerinin temsilcileri ve Avrupa’ya çalışan seyahat acentaları ile temas halindeyiz.
 

THY ‘nin de desteğiyle, Çek Cumhuriyeti  ve Avrupa kültür Başkentileri konsepti kapsamında İstanbul - Prag, İspanya ile İstanbul-Madrid ,İtalya ile İstanbul-Roma  programlarının tur operatörlerine tanıtımı ve tüketiciye sunulmasını sağlayacağız.

Çin’de bu ay içinde resmi destinasyon olarak tanınan Makedonya ile ortak bir ürün oluşturduk. Türkiye- Makedonya ürünün tanıtımı için 20 önemli Çinli tur operatörünün yöneticisi ve 5 medya temsilcisinin katıldığı bir ekip şu an Üsküp’de, oradan İstanbul’a geçecek.


Çin’de Türkiye , halen Ortadoğu ve Afrika katalogları içinde Mısır ve Dubai ile birlikte pazarlanıyor. Bu sene Avrupa ile yapacağımız bu ortaklıklar, bizim Avrupa kataloglarına da girmemize olanak sağlayacak. Turizmin devlet kontrolü altında olduğu Çin’de, mümkün olursa ülkemizin de dahil olacağı Akdeniz ülkeleri departmanının açılması için uğraşacağız.


 
Bunun için yeni Akdeniz ürünü olarak Tunus-Türkiye tur paketini oluşturmaya yönelik Tunus’lu yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. En kısa zamanda bunu da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yüksek gelirli Çinli turisti ülkemize çekebilmek için,  kaliteli  ülke imajını oluşturmamız ve zaman içinde olgunlaştırmamız şart. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.