Çin Expo'da moda, Türk Kahvesi ve Maraş Dondurması...

Çin'deki Expo 2010'da 'Çatalhöyük' temasıyla yer alan, Türk kahvesi ikram edilen Türkiye Pavyonu 7.5 milyon ziyaretçi çekerek ilk 5'e girdi. Çin'de 1 Mayıs'ta açılan, pazar günü sona erecek Şanghay Expo Fuarı Çinliler'in Türkiye sevgisini ortaya koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çin Expo'da moda, Türk Kahvesi ve Maraş Dondurması...

'Çatalhöyük' temasıyla hazırlanan Türkiye Pavyonu kısıtlı bütçesine rağmen 7.5 milyon ziyaretçi çekerek en çok ziyaret edilen ilk 5 ülke içinde yer aldı.

 

YÜZYILIN TANITIM ARENASI...

 

Mısır Piramitleri'nden 4 bin 500 yıl öncesine dayanan ve 'Dünyadaki en eski düzenli yerleşim yeri' olan Çatalhöyük, Türkiye pavyonunun tematik senaryosunun başlangıcını oluşturdu. Yüzyılın Tanıtım Arenası olarak adlandırılan Şanghay Fuarı"nda 360 derece İstanbul, Maraş Dondurması, Türk Kahvesi ve falı gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de büyük ilgi gördü. Türkiye Pavyonu çalışmaları; Pavyon Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy'un koordinatörlüğünde, 2008 Zaragoza Pavyonu'nu hayata geçiren 3 şirketli konsorsiyumun ortağı Ark Grubu tarafından gerçekleştirdi.

 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Ayşen Savaş'ın Mimari ve Sanatsal Danışmanlığı'nı yaptığı projenin hazırlık aşamasında, 40'a yakın yerli ve yabancı uzman ve akademisyenin görüş ve önerileri alındı. Ark Müşavirlik'in kurucusu ve Genel Müdürü Ali Rıza Koç, "248 ülke ve katılımcının yer aldığı Expo'ya gelen 9-10 ziyaretçiden biri, Türkiye Pavyonu'nu gezdi. Böyle etkili bir tanıtımı, maddi olarak ölçümleyebilmek mümkün değil" dedi.

 

* 6 milyon Çinli Maraş dondurması yedi.

* Çinliler Karadeniz horonunu izledi ve oynadı.

360 Derece İstanbul filmi büyük ilgi gördü.

EXPO idaresince bastırılan oyun kartlarında, Türkiye Sinek As'ı oldu.

* Türkiye bastırılan hatıra paralarda 16 ülke ile birlikte yer aldı.

 

(Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.