Ceza, ‘Turizmciye darbe' değil, olağan bir uygulama...

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu’nca turizmcilere verilen ceza konusuna açıklık getirdi. Reklam Kurulu’nca 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nun 16’ncı maddesine aykırı olduğuna karar verilen reklam ve ilanlarla ilgili yasal işlem yapıldığı hatırlatıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ceza, ‘Turizmciye darbe' değil, olağan bir uygulama...

Ekonomik kriz nedeniyle zorda olan turizmcilere vurulan bir darbe olarak değerlendirilmemesi istendi, İzmir’e özgü bir uygulama olmadığının da altı çizildi.

 

Gerekli uyarı yapılmıştı...

Reklamlarda TL ifadenin bulunması gerektiğine de dikkat çekildi, şöyle denildi: “Tüketicilere sunulan mal veya hizmetlerin satış fiyatlarına ilişkin etiket, liste ya da duyurularda, fiyatların Türk Lirası cinsinden ve tüm vergiler dahil toplam fiyat olarak gösterilmesi zorunlu. Seyahat acentelerinin yurtdışına yönelik düzenledikleri tur hizmetlerine ilişkin olarak fiyatların yabancı para birimi cinsinden belirtilmesi durumunda da tüketicilerin tam olarak bilgilendirilmesi için, yabancı para birimiyle verilen fiyatın aynı zamanda TL cinsinden belirtilmesi gerekmektedir.

22 Mart 2008 tarihinde Reklam Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan basın duyurusuyla reklam verenler, mecra kuruluşları ve reklam ajansları herhangi bir idari yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için uyarılmıştır.

 

İzmir’de şikayet daha çok...

Cezaların ağırlıklı olarak İzmir’deki acentelere yönelik olması, bu acentelerin reklam ve ilanlarının diğer illerdekilere göre daha fazla şikayet edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bakanlığımız, tüketicilerin korunmasının yanı sıra tüketicilere mal ve hizmet sunan işletmelerin gerek iç, gerekse dış piyasada rekabet edebilir güçlü işletmeler olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bakanlığımızın herhangi bir sektörü olumsuz etkileyecek uygulamalarda bulunması mevzu bahis değildir.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.