Ceyda Erem beraat etti...

CNR Uluslararası Fuarcılık A.Ş'nin hakim ortağı Ceyda Zeliha Erem'in de aralarında bulunduğu 18 sanık, "Yurt dışında düzenlenen bazı fuarlara ilişkin işlemlerde usulsüzlük yaptıkları, suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve örgüte üye oldukları" iddiasıyla açılan davada beraat etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ceyda Erem beraat etti...

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Erem’in avukatı Şevket Çelik, müvekkilinin vergi rekortmeni bir iş kadını olduğunu belirterek, isnat edilen “örgüt kurma” ve “dolandırıcılık” suçlarının unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat talebinde bulundu. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, Erem ve 17 şirket çalışanının, “suç işlemek amacıyla kurulan örgütü yönetmek”, “örgüte üye olmak” ve “kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak yoluyla dolandırıcılık” suçundan ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. 

 
Kararda, “Her ne kadar sanıkların, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçlarını işledikleri gerekçesiyle 14’er kez cezalandırılması” talep edilmiş ise de yapılan yargılama sonucu suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçlarının unsurları oluşmadığından, sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verilmiştir” denildi.

 

 

 

iPhone kullanıyor musunuz?


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.