Çeşmeli otelciler, gıda alımında birleşti...

Yeni sezon öncesi bazı gıda ürünlerinde fiyatların artması nedeniyle bir araya gelen Çeşmeli otelciler, daha önce Pamukkale bölgesinde uygulanan modeli tekrar hayata geçirerek, gıda alımında birleştiler. İlçedeki 90 otel, 35 milyon liralık alımı tek elden yaparak 5 Milyon Lira'ya varan miktarda tasarruf etmeyi planlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çeşmeli otelciler, gıda alımında birleşti...

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen aylarda döviz fiyatlarındaki düşüş ile kırmızı et, ardından da kanatlı eti fiyatlarının hızla arttığını, mutfak girdileri içinde önemli bir paya sahip bu ürünlerin fiyatlarındaki artışın turizmcileri endişelendirdiğini kaydetti.

 

Mevcut sistemde her otelin kendi ihtiyacını distribütör ya da aracı firmalardan karşıladığını kaydeden Öncel, 90 otelin bir araya gelerek ortak bir havuz oluşturduğunu, belirlenen ihtiyaçların direkt fabrikalardan karşılanması yoluna gittiklerini dile getirdi.

 

Bu kapsamda ihalelerin açılmaya başlandığına dikkat çeken Öncel, şu bilgileri verdi:

'Türkiye'de ilk kez oteller, toplu alım yapacak bir adım attı. İlk teklifleri almaya başladık. Alkollü ve alkolsüz içecekler, pastane ürünleri ve etlerin de dahil olduğu 14 ana kalemde teklifleri alıyoruz. Anlaşmaları önümüzdeki hafta sonunda tamamlamış olacağız. Otellerimiz yaklaşık 35 milyon liraya yakın satın alımı gerçekleştirecek. Toplu alım yoluyla en az yüzde 10 tasarruf etmeyi hedefliyoruz. Tasarruf miktarının 5 milyon liraya varmasını bekliyoruz. Başarılı olmamız halinde diğer girdilerimizde de toplu alıma geçmeyi düşünüyoruz.'


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.