Çeşme'de 'Küresel Turizm' Konulu Konferans...

Ege Üniversitesi (EÜ) Kültür ve Turizm Gezi Topluluğu'nun düzenlediği 'Küresel Turizm' konulu konferans, Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çeşme'de 'Küresel Turizm' Konulu Konferans...

Turizm sektöründeki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Türkiye'de photoshop programıyla otelinin yanına deniz, orman veya palmiyeler ekleyip oda pazarlayan insanlar bulunduğunu iddia etti.

 

Turistlerin artık 'Doğayı Korumak Küresel Namus' mantığıyla gezdiklerini belirten Baraner, şunları kaydetti: "Bundan sonra otellerdeki yıldız sayısının yanı sıra bu işletmelerin sosyal karnesi de turistler için büyük önem taşıyacak. Kurumsal etik değerleri sorgulayan turist profilleriyle karşılaşmaya hazır olun. Artık insanların öncelikleri arasında, doğa ve çevre kirliliği var. Yeni çıkarılacak yasalarla doğanın ciddi anlamda korunacağını düşünüyorum. Artık turistler çevreci ve doğayı koruyan tesislere para ödeyecek. Türk turizmi müteahhitlerin eline geçti. Bazı müteahhitler çok iyi işler çıkarırken, bazıları da çok kötü bir beton binaya cam giydirerek otel olarak pazarlamaya, satmaya çalışıyor.

Satamayınca da o müteahhit arkadaşımız uluslararası bir turizm fuarında 'Türkiye'de turizm çok kötü' diye demeçler veriyor. Ben de diyorum ki, 'Hayır arkadaş Türkiye'de turizm kötü değil, senin yaptığın iş kötü.' Türk turizminin dürüst insanlara ihtiyacı var. Türkiye'nin turizm sektörüne çok ihtiyacı var. Biz 30 yıl içinde bir otomotiv ya da bilim ülkesi olamayacağımıza göre, turizm alanında daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Maalesef şu ana kadar yatırım alanında bir koordinasyon sağlayamadığımız için biz turizmciler, sınıfta kaldık.'

Dünya turizm sektörünün, Türkiye'nin bu işi ne kadar iyi yaptığının farkında olduğunu bildiren Baraner, Çeşme'de yaşaması halinde yapacağı ilk işin 'ilçenin mutfağını pazarlamak' olacağını söyledi.

 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de ilçenin çok özel ve güzel bir turizm beldesi olduğuna dikkati çekerek, 'Benim bir başka zamanda param olsaydı ve bana 'ne yapardınız?' denseydi, yine Çeşme'de turizm ve otelcilik yapardım. Çeşme'de turizmcilik çok zor olmasına rağmen, geleceğin en iyi turizm beldesi olmayı da sürdürecektir' dedi.

 

Çeşme'nin planlı büyümesinin şart olduğunu, hiçbir zaman bölgenin 'beton yığınına dönüşmesinin istenmediğini' ifade eden Öncel, Çeşme'nin, sörfü, termali, kongre turizmi, yelkeni ön planda tutularak, marka olması ve adından söz ettirmesi gerektiğini anlattı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.