'Cep', tatilcinin herşeyi...

Mobil iletişim teknolojileri, tatil alternatifleri ile birleşince, uçak ve otel rezervasyonundan, hava durumu ve seyahat bilgilerine kadar birçok bilgi, cebe de girdi. Akıllı cep telefonu için geliştirilen bu popüler uygulamalarla, artık turizmde rehber de acente de parmaklarınızın ucunda.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Cep', tatilcinin herşeyi...

1- KAR VAR Ücretsiz olan iPhone uygulamasıyla kayakçılar, boardçular ve kış tatili sevenler için hazırlanan uygulama ile Türkiye’deki kayak merkezlerinin hava, kar, otel ve pist durumları kontrol edilebiliyor.

 

2- BOOKİNG.COM 100 binden fazla oteli barındıran veri tabanı ile tatilcilere cepten otel rezervasyonu yaptırabilen ücretsiz uygulama ile yakın çevrenizdeki otelleri de fiyat ve aranılan özelliklere göre filtreleyebiliyorsunuz. Uygulamada 6 milyondan fazla kullanıcı yorumu bulunuyo

 

3- FLİGHTRADAR24 Dünya çapındaki uçuşların yüzde 90’ına yakınını radarına alan bu uygulama, “Hangi uçak şu anda nerede?” sorusunun cevabını cebinize getiriyor. Canlı hava trafiğini, dünya haritası üzerinden anlık olarak gösteren uygulama ile uçuş kodlarına göre tarifeli uçakların rotasını da takip etmek mümkün.

 

4- TURİSTİK TERCÜMAN iPhone ve iPod Touch’lar için geliştirilen uygulama, 25 ayrı dilde size tercümanlık yapıyor. 9.9 dolarla indirilebilen uygulama, her lisan başına en az 2000 resimli/sesli deyim ve kelime hazinesine sahip. Uygulamada, seyahat edilen ülkenin dilinde gerekli olabilecek cümleler bulunuyor.

 

5- TURKCELL SEYAHAT Uygulama ile yurtiçi uçak seferleri için uçuş sorgulama, rezervasyon, kredi kartı ile bilet satın alma, online check-in, uçuşlara ait gecikme, iptal ve değişiklikler, İDO sefer sorgulama, dünyadaki önemli şehirlere ilişkin hava durumu, yerel saat bilgileri, döviz çevirici gibi seyahat bilgilerine ücretsiz olarak ulaşılabiliyor.

 

6- WİKİHOOD Yalnız seyahat edenler için ideal olan bu uygulama, bulunduğunuz ülkede size sanal rehberlik yapıyor. Wikipedia’nın konum bazlı uygulaması olarak da adlandırılabilecek olan Wikihood, bulunduğunuz yerdeki tarihi ve turistik mekânları fotoğrafları ve kısa bilgileri ile birlikte kullanıcıya sunuyor.

 

7- ALLSUBWAY Dünya çapındaki 180 şehrin metro haritaları ve güzargâhlarını içeren bu uygulama, 0.99 dolara cep telefonuna indirilebiliyor. Uygulama, internet bağlantısı gerekmeden kullanılabiliyor. Buna göre eğer metroda yolculuk halindeyseniz bile metro bağlantılarına bakabilmek mümkün hale geliyor.

 

RENT A CAR Tatile gittiğiniz yerde cepten otomobil kiralamak mümkün. Budget, iSixt, Hertz, Europcar şirketlerinin uygulamaları en çok kullanılanlardan. Ücretsiz olan bu uygulamalarla foto galerisinden beğendiğiniz aracı, alacağınız ve bırakacağınız yerleri seçip, kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.