Çek küreği, uzanalım Göksu’ya...

Göksu Deresi’nde fasıllı sandal sefaları devam ediyor. Göksu Deresi üzerindeki fasıllı sandal sefaları, Göksu Marine Restaurant&Cafe'de, Ramazan ayında iftardan sonra İstanbullulara ücretsiz olarak hizmet sunacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çek küreği, uzanalım Göksu’ya...
Venedik’de gondol keyfi yerine, Göksu Marine Restaurant&Cafe’de fasıllı sandal sefası.
Dillere destan fasıllı sandal sefaları, tüm görkemiyle Göksu Deresi üzerinde yaşanıyor.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların sandal sefası yaptığı Göksu Deresi’nde, isterseniz dönemin kıyafetlerini giyip elinize şemsiyenizi de alarak, fasıllı sandal sefası eşliğinde, dere boyunca müziğin nağmelerini hissedebilirsiniz.  
Tarihi Göksu Deresi’nin yeniden canlanması için yaz aylarında İstanbullulara dillere destan fasıllı sandal sefalarını başlatan Göksu Marine Restaurant & Cafe, özellikle pazar günleri İstanbulluların ve turistlerin uğrak noktası oluyor.
Tarihi Göksu Deresi, sandalların Göksu Deresi’ne inerek, birbirlerine söyledikleri fasıl müziği nağmelerine sahne oluyor. İstanbulluların, genciyle yaşlısıyla yoğun ilgi gösterdiği sandal sefasında, renkli görüntüler yaşanıyor.
Göksu Deresi’ndeki fasıllı sandal sefası, Göksu Marine Restaurant&Cafe'de, Ağustos ayı boyunca, iftardan sonra ücretsiz olarak devam ederek, İstanbullulara geleneksel iftar şenliğini yaşatacak.
 
Tarihi Göksu’da fasıllı sandal sefası yapın
Göksu Marine Restaurant & Cafe’nin işletmecisi turizmci Gül Küçükserim ve oğlu Ali Gültekin Demir, İstanbulluların yanı sıra turistlerin de tarihi Göksu Deresi üzerinde fasıllı sandal sefasına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
 Göksu’nun yeniden tarihteki günlerine dönerek, turizme kazandırılması için çeşitli projeler üzerinde çalışan Gül Küçükserim, aynı zamanda yönetim kurulunda olduğu Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği ile çeşitli çalışmalara imza atıyor.  
Bu projeler arasında; ‘Baruthane Çayırı’nın yeniden hayata geçirilmesiyle Hacivat- Karagöz oyunu, meddah, ortaoyunun sergilenmeye başlaması; tarihteki gibi Göksu’nun Gül ve Nergis çiçekleriyle donatılması yer alıyor. (shf)
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.