Çanakkale’de otellerin doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dokuzuncu durağı olan Çanakkale’de festival şehre ekonomik olarak da canlılık getirdi. Otellerin doluluk oranı yüzde 100’lere ulaşırken, yerel esnaf da müşteri artışından memnun.

10/09/2024 11:52
Çanakkale’de otellerin doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı

Çanakkale’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çanakkale Kültür Yolu Festivali, sürdürülebilir turizm hedeflerine ulaştı. 31 Ağustos’ta başlayan ve bugün sona eren festivalde 9 gün boyunca konserlerden tiyatro oyunlarına, sergilerden gastronomi, arkeoloji ve spor etkinliklerine kadar yaklaşık 40 noktada 500’den fazla etkinlik düzenlendi. Etkinliklere, Çanakkaleliler’in yanı sıra çevre il ve ilçelerden vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.

Festival süresince otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken, esnaf da şehirdeki yoğunluktan memnuniyetini dile getirdi. Şehirde festival hareketliliği yaşanırken, her yıl yaz sezonunun sonunda düzenlenen festivalin kent ekonomisine büyük katkı sağladığı vurgulandı.

Turizmci Muratcan Sargın, yaptığı açıklamada, “Çanakkale Kültür Yolu Festivali doluluk oranlarını yüzde 40-50 civarlarında artırdı. Biz otelciler olarak mutluyuz. Bu görev ve sorumluluk bilincinde olarak Çanakkale’ye gelen misafirlerin keyifli vakit geçirmesi açısından yönlendirmelerimizi yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Restoran sahibi Tekin Emek de “Festival haftası Çanakkale olduğundan çok daha yoğun bir hal alıyor öyle olunca da bizim işlerimize de yansıması güzel oluyor” diye konuştu.

Esnaf Özgür Özmenoğlu da şehirdeki yoğunluğun etkilerini hissetlerini belirterek, “Doluluk oranları kendini göstermeye başladı. Yüzde 50’yi geçmeye başladı” açıklamasında bulundu.

Esnaf Tolga Çelik, “Festivale baktığımızda dışarıdan çok gelen insan oldu. İlçelerden ve bazı illerden sırf bunun için gelen insanlar var. Çanakkale esnafına da olumlu bir yansıması oldu” diye konuştu.

Restoran şefi Emrah Aktaş ise, “Festival bizi epey bir etkiledi. 30 Ağustos ile birleşmesi çok güzel oldu. Bu dönemde biz yoğun oluyorduk ama daha fazla yoğun olmaya başladı. Biz işletme olarak her yıl düzenlenen festivalden çok memnununuz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.