BW The President Hotel'e yoğun talep...

Tarihi Yarımada’nın popüler otellerinden BW The President Hotel, bölgesinde en fazla düğün ve toplantı organizasyonu yapan tesislerden biri olarak öne çıkıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
BW The President Hotel'e yoğun talep...

Gördükleri yoğun ilgi ve talebi değerlendiren BW The President Hotel Yiyecek&İçecek Müdürü Aytekin Güç, elde ettikleri başarının ardında; güçlü ekip ruhuyla mükemmel bir servis, en üst düzeyde misafir memnuniyeti, çok iyi bir mutfak, lezzetli menüler, A’dan Z’ye hijyene önem verilmesi gibi unsurların yer aldığını belirtti.

 
Düğün, toplantı gibi organizasyonları yaparken sundukları özel hizmete paralel ‘kulaktan kulağa’ yayılan bir otel olduklarını kaydeden Aytekin Güç, “22 yıldır verdiğimiz hizmet ve gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalar, ‘kulaktan kulağa’ yayılıyor ve tavsiye üzerine ciddi talep alıyoruz” dedi.

 

Mutfaktan masaya, ‘Sağlıklı gıda’...

 

Et ürünleri başta olmak üzere, tüm gıda ürünlerinin büyük bir titizlikle satın alındığını anlatan Aytekin Güç, ürünlerin otele girmeden; hijyen koşullarında taşınmasından, üzerindeki son kullanma tarihine kadar dikkatle incelendiğini söyledi.

 
Birinci önceliklerinin, otele sağlıklı gıdaların girmesi olduğunu kaydeden Aytekin Güç, ardından her bir ürünün gıda standartlarına uygun depolandığını, standartlara uygun pişirildiğini ve masaya götürüldüğünü belirtti.
 
Aytekin Güç, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer gıdalar, standartlara uygun hazırlanmazsa, tadı değişen yiyecekler, misafir memnuniyetsizliği yaratır, hem de ileri bozulmalarda gıda zehirlenmelerine kadar gidebilir. Mesela, kullanım tarihi geçmiş bir mayonez ile hazırlanan Amerikan salatası, yiyen kişiyi zehirleyebilir veya bozuk krema ile yapılan bir pasta, zehirlemenin ötesinde daha vahim durumlara kadar yol açabilir. Bu tür olumsuz hadiselerin önüne geçilmesi için yiyeceklerin ‘gıda güvenliği zinciri’ sürecinde hazırlanması gerekmektedir” 

 

İyi bir yönetici, belgelere dayalı yönetim yapmalıdır...

 

Hizmet sektöründe ‘işi sevmenin’ birinci kural olduğunu anlatan Aytekin Güç, “Yaptığımız işi sevmek ve güler yüzle tamamlamak, işimizin ilk basamağıdır. Öncelikle hizmet ettiğimiz misafirimiz ile iyi bir iletişim kurabilmemiz için de, ciddi bir bilgi birikimi gerekiyor. Eğer, turistik bir işletmede çalışılıyorsa, lisan bilgisinin olması önemlidir” dedi.

 
Yiyecek&İçecek departmanının uyum içinde yönetilmesinde, ekip ruhunun önemine dikkat çeken Aytekin Güç, aynı zamanda yöneticilerin, iyi bir gözlemci olurken, konuları tarafsız ve adil bir şekilde, belgelere, eldeki verilere ve performansa dayalı değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.  
 
İşletme içerisinde, verimlilik, kalite, insan ilişkileri, eğitim gibi süreçlerin önemini belirten Aytekin Güç, “Eğer, bir işletmede, topyekün işbirliği çerçevesinde herkes aktif olarak iş süreçlerine katılırsa, toplam kaliteye ulaşılabilir. Böylece, hem çalışanlar, hem tedarikçiler hem misafirler, birbiriyle uyum içerisinde huzurlu bir ortamda olacaktır” diye konuştu.  

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.