BW President Hotel'e, % 100 Arap ilgisi...

İlk 6 ayı değerlendiren BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, "Otelimize, Arap dünyasından gelen turist sayısında, % 100 artış yaşanıyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
BW President Hotel'e, % 100 Arap ilgisi...

Suriye, Libya, Ürdün gibi ülkelerle karşılıklı vizelerin kalkmasının ardından, Türk turizminde Ortadoğu bereketi yaşanıyor. Özellikle, Arap dünyasından İstanbul’a gelen turist sayısında ciddi artış gözleniyor.  

BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Son dönemlerde, komşumuz olan ülkelerle yürütülen olumlu ilişkiler ve vizelerin kalkmasının ardından, bu ülkelerden gelen turist sayısında ciddi artış yaşanıyor. Örneğin, bu yılın ilk yarısında, otelimizde konaklayan Arap turist sayısında, bir önceki yıla oranla % 100 artış oldu. Gelecek 3 yıl içerisinde, İstanbul’a gelecek turist sayısının 1/4’ni, komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Yerli acentelerin, bu bölgelerde etkin çalışma yapmaları önemlidir” diyor. 

2011 yaz kontratlarını, tamamlamak üzereyiz...

Bu yıl, beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Recep Arifoğlu, otel olarak, 2011 yılı yaz kontratlarını tamamlanmak üzere olduklarını açıkladı.

İstanbul turizminin ciddi bir yükseliş trendi içinde olduğunu anlatan Recep Arifoğlu, “İstanbul, modası geçmeyecek, dünyanın sayılı kentlerinden biridir. Özellikle, bu yıl Almanya, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ve Amerika gibi mevcut pazarlarımızın yanı sıra, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Rusya’dan da çok ciddi rezervasyon almaya başladık. Son birkaç yıldır, Hindistan ve Japonya’dan da yoğun ilgi görüyoruz. Bu yıl ve gelecek yıllarda İstanbul, turizmde yükselişine devam edecektir” diye konuştu. 

Online rezervasyon % 40’ları buluyor, otellerde standart gerekiyor...

Bilgi teknolojileri ve internetin yaygınlaşmasıyla, online rezervasyonun % 40’ları bulduğunu söyleyen Recep Arifoğlu, sürdürülebilir turizmin geleceğinde, sunulan hizmet standardının çok önemli olduğunu belirterek, “Şu an, turizmde kontrolsüz bir büyüme yaşanıyor. 10 oda veya 20 oda yaparak, turizm yapmaya çalışan, işletme ruhsatı olmayan birçok bina bulunuyor. Bu tesislerin birinde, turistlerin yaşayabileceği herhangi olumsuz bir durum, sektöre ciddi zarar verecektir. Bu nedenle, konaklamada sunulacak hizmet kalitesinde, standartlar uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Kültürel ve sanatsal etkinlikler, yılın başında ilan edilmelidir...

Kente gelen turistlerin daha uzun konaklamalarında kültürel ve sanatsal etkinliklerin büyük rolü olduğunu kaydeden Recep Arifoğlu, “Eğer, kentimizde, yıl boyunca düzenlenecek tiyatro, konser, sergi gibi etkinliklerle ilgili program, yılın başında ilan edilirse, bizler de kentteki etkinlikleri otel misafirlerimize ilettiğimizde, 3 gün tarihi yerleri gezen bir turist, birkaç gün de, bir kültür etkinliğini izlemek için  kalacaktır. Zira, turistlerin kentimizdeki kalış süresinin uzamasını, kültürel ve sanatsal etkinlikler belirleyecektir” dedi.

‘Güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine’ yatırım yapılıyor...

İstanbul’un ilk, ülkemizin ikinci ‘Yeşil Yıldızı'nı alan BW The President Hotel’in, bu yıl da altyapı yatırımlarına devam edeceğini açıklayan Recep Arifoğlu, güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.