Bütün sanatçılar bu koleksiyonda!

20. yüzyılın 20 Türk sanatçısının 430 eseri ilk kez bir arada sergileniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bütün sanatçılar bu koleksiyonda!

Bütün sanatçılar bu koleksiyonda!

20. yüzyılın 20 Türk sanatçısının 430 eseri ilk kez bir arada sergileniyor.

İSTANBUL - Koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu’nun özel koleksiyonundan seçilen '20. Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı 1940-2000' başlıklı sergi, 10 Mart tarihinde santralistanbul’da açılıyor. 20 sanatçının ilk kez birlikte sergilenecek 430 eserinin yer aldığı sergi, 19 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Sergide, Fahrelnisa Zeid, Fikret Muallâ, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Ferruh Başağa, Selim Turan, Avni Arbaş, Nejad Devrim, İlhan Koman, Mübin Orhon, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Albert Bitran, Yüksel Arslan, Mehmet Güleryüz, Komet, Alaaddin Aksoy, Ergin İnan ve Koray Ariş’in eserleri yer alacak.

Yıllar önce Selim Turan’ın bir Soyut tablosu ile Paris ekolünden sanatçılara yoğunlaşmaya başlayan Öner Kocabeyoğlu, 1940-2000 dönemi Türk resim sanatının omurgasını oluşturduğunu söylüyor. Kocabeyoğlu, Türk sanatçılarının dünyaya açıldığı bu dönemi gün ışığına çıkarmanın ve sanatseverlerle paylaşmanın duyarlı bir koleksiyoncunun sorumluluğu olduğunu belirtiyor. Öner Kocabeyoğlu, “Bir sanat yapıtı ancak, sergilendiği, kitaplaştığı zaman gerçek yaşamına kavuşur”, diyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.