Burj Halife, teknik arızalar nedeniyle kilit vurdu...

4 Ocak'ta dillere destan bir törenle açılan 828 metrelik Burj Dubai aynı hızla kapandı. Daily Mail’in haberine göre, borç kriziyle boğuşan Dubai’nin gösteriş ve refah sembolü olarak gösterilen 124 katlı bina dün beklenmedik bir şekilde ziyarete kapatıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Burj Halife, teknik arızalar nedeniyle kilit vurdu...

Yaklaşık altı yıl süren inşaatı süresince Burj Dubai olarak tanıtılan ancak açılış günü adı, Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Halife Bin Zahid El Nahyan’ın ismine atfen, sürpriz bir şekilde “Burj Halife” olarak değiştirilen binanın kapatılmasına “elektrik arızası” gerekçe gösterildi. Binadaki ofis ve rezidanslar henüz açık olmamakla beraber, 124. kattaki gözlem bölümü her gün binlerce kişinin akınına uğramaktaydı. Yetkililer elektrik arızasına aşırı kalabalık nedeniyle meydana gelen yüklenmenin yol açtığını bildirdi.

 

Binanın beklenmedik şekilde kapatılması, önümüzdeki ay kuleye yerleşerek faaliyete geçmeyi planlayan yüzlerce iş ve rezidans sahibini de endişelendirdi. Burj Halife yetkilileri, binanın ne zaman yeniden açılacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Dünyanın en yüksek binası 4.1 milyar dolara maloldu. 818 metre olan kule binada 57 asansör, 1044 daire 6 otopark bulunuyor. Bina 95 kilometre uzaklıktan görülebiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.