Burhan Sili: Turist sayısı arttı ama otellerin kârı yüzde 50 düştü

Turizm sezonu 2024’e sıkıntılı başlasa da ağustos sonundan itibaren turist sayısı da doluluk oranları da sektörün yüzünü güldürdü. Ancak kurların maliyetler kadar artmadığını hatırlatan sektör temsilcileri, bölgeye göre değişmekle birlikte otel kârlarının yüzde 50’ye varan oranlarda gerilediğini belirtiyor.

09/10/2024 12:34
Burhan Sili: Turist sayısı arttı ama otellerin kârı yüzde 50 düştü

Bu yılın sekiz ayında 40 milyondan fazla turist sayısıyla rekor kıran Türkiye’de, oteller kâr edemiyor. Bu yaz yüksek fiyatlarla eleştiri odağı olan turizmci, maliyet-kur dengesizliğinden kârların yüzde 50’ye varan oranda düştüğünü belirtti. Sektör temsilcileri, bu yıl birçok pazarda dolulukların ay bazında yüzde 10-15 arttığı ancak sorunun doluluklardan ziyade karlılık olduğunu kaydetti.

Sezonun kasıma kadar uzadığını belirten turizmciler, FTI’ın iflası nedeniyle yazın gelemeyen Alman turistin sayısının eylül ve ekimde 1 milyonu aşacağını kaydetti. Ekonomim'de yer alan habere göre, turist sayısının geçen yıla göre yüzde 10-15 daha fazla olduğunu belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Kur politikası ve maliyetlerle ilgili sorunumuz devam ediyor. Kurların maliyetlerimiz kadar artmaması kârlılığı minimalize ediyor. Bölgesel olarak değişse de otelde kârlar yüzde 50’ye varan oranda düştü” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.