Bulgaristan Türk turiste vizeyi kolaylaştıracak

Bulgaristan Turizm Bakanı Zaritsa Dinkova, “Türkiye'den turist akışını kolaylaştırmak bizim için son derece önemli. Türkiye'den gelen turistlerin asıl sorununun vize verilmesi olduğunu biliyorum, bu nedenle Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ile aktif olarak çalışıyoruz” dedi.

30/01/2024 00:03
Bulgaristan Türk turiste vizeyi kolaylaştıracak

Yalnızca Aralık ayında Türkiye'den Bulgaristan'a giden Türk turist sayısı, yüzde 22 oranında arttı. Bansko'da Turizm İşletmeleri Birliği tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılan Bulgaristan Turizm Bakanı Zaritsa Dinkova, “Bu eğilimi sürdürmek ve Türkiye'den turist akışını kolaylaştırmak bizim için son derece önemli. Türkiye'den gelen turistlerin asıl sorununun vize verilmesi olduğunu biliyorum, bu nedenle Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ile aktif olarak çalışıyoruz” dedi.

Bulgaristan Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ayrıca Bulgaristan, turizm sektörü ile birlikte, çabalarını Türkiye pazarında Bulgaristan güzergahını tanıtma yönünde yoğunlaştıracak. Bu, spor ve çocuk kampları gibi farklı paketler ve hizmetler sunarak ve SPA, Wellness, sağlık, yemek ve kültür turizmi için mükemmel koşullarımızın aktif olarak reklamını yaparak gerçek olabilir” ifadeleri yer aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.