Bu sene dünyanın en gözde ülkelerinden biri olduğumuzu kanıtlayacağız

GlobeMeets B2B Networking Event’in açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye’nin bu seneyi 60 milyon turistle kapatacağını belirterek, TGA’nın yaptığı çalışmalara değindi.

12/09/2024 21:38
Bu sene dünyanın en gözde ülkelerinden biri olduğumuzu kanıtlayacağız

Türkiye’nin dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Alpaslan, “Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız 2018’de turizmi stratejik sektör ilan etti. Bizler de Türkiye’nin turizmden elde edeceği faydayı en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Turizm sektörümüz TGA aracılığı ile kamu özel sektör işbirliğinde yükseliyor. TGA, gerek krizler gerekse fırsatlar karşısında önemli çalışmalara imza attı.

Bilindiği gibi tüm dünya pandemiyi yaşadı. İnsanlar evlerinden çıkamadı. Bu süreçte biz de sektörle bir araya gelerek çalışanlara destek verip Güvenli Turizm Sertifikası ile ülkemize gelen ziyaretçileri steril ortamda tatil yapmalarını sağladık. Covid döneminde turizmde en az daralan ülkelerin başında geldik” dedi.

"Bu sene dünyanın en gözde ülkelerinden biri olduğumuzu göstereceğiz"

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 56 milyon turist ağırlayarak turist rekoru kırdığını ifade eden Alpaslan, “Bu sene de 60 milyon turist sayısını yakalayarak dünyanın en gözde ülkelerinden biri olduğumuzu göstereceğiz. Turizmdeki amiral gemilerimiz Antalya ve İstanbul.

Türkiye turizminin gözbebekleri. Tanıtım ve pazarlamada çok büyük yol aldık. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde TGA ile reklam ve tanıtımlar yapıyoruz. Dünyada en çok ve en güçlü tanıtım yapan ülkelerden biriyiz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.