Bu otelde 'Personel' kelimesi kesinlikle kullanılmıyor...

Bodrum Akyarlar'daki Kefaluka Resort'te pek de rastlanmayan bir program uygulanıyor; psikolojik destek programı. Bu otelde personel kelimesi kesinlikle kullanılmıyor; İK departmanınca da bu kelime kesinlikle ağza alınmıyor; çalışanlara ''hanımefendi' 'beyfendi'' diye hitap ediliyor. Çalışanlara gerçekten değer verildiği; onların her tür sorunlarıyla yakından ilgilenildiği birebir hissettirilyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu otelde 'Personel' kelimesi kesinlikle kullanılmıyor...

Öfke kontrolü; stres yönetimi; beden dilinin doğru kullanılması gibi konularda her hafta grup eğitimleri veriliyor. Ayrıca otelin her daim çalışanlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti de var.
'Peki neden böyle bir uygulamaya gidilmiş?' derseniz; çalışanlar genelde farklı bölgelerden geldikleri için ister istemez çok farklı insanlarla karşılaşma; yaz sıcağında birileri tatil yaparken onlara hizmet etme; kültür çatışması; memleket hasreti gibi pek çok sorunu yaşıyorlar. Kefaluka Resort'te uzman bir psikolog çalışanları birebir dinliyor ve onların işte bu sorunlarına, çatışmalarına kulak vererek terapi uyguluyor.

 Ve bütün bu uygulama sonucunda çalışanlarda güleryüz garanti. Kuruma bağlılık yüksek. Sonuçta müşteriler memnun. (shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.