Bu kentlerde otel kurmayın büyük kavga çıkacak

Balıkesir'de konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Antalya, Muğla ve İzmir'i işaret ederek, bu kentlerin kıyılarında otel yapılmaması konusunda uyardı. Ortaylı'nın bu uyarının nedenini de açıkladı. İşte şaşırtan gerekçe.

21/08/2024 12:14
Bu kentlerde otel kurmayın büyük kavga çıkacak

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Edremit Kitap Fuarı’na katıldı. Fuar programının açılışında konuşan Ortaylı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KIYILARIN KULLANIMI BÜYÜK KAVGA ÇIKARTIR"

Antalya, Muğla ve İzmir'e dikkat çeken Ortaylı, bu kentlerdeki kıyıların kuşatıldığını, oysa kıyıların halkın ortak kullanımına kapatılamayacağını vurgulayarak, “Türkiye'nin nüfusu malum. Bu nüfusun kıyıları kullanması, bu gidişle mümkün değil. Yakında kıyıların kullanımı büyük kavga çıkartır. O yüzden kıyılara otel kurulmamalı, özel plaj yapılmamalı” diye konuştu.

"KIYILARA EL KOYAMAZSIN"

Ünlü tarihçi, kıyıların neden memnu olduğuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Çünkü denizden gelen rüzgarı kesiyor. Dahası kıyılar kapatılıyor. Kıyılara adam el koyuyor. Kıyılara el koyamazsın, yok öyle bir şey. Buralar tamamen kamu mülkiyetindedir. Böyle sosyal devlet olmaz” diye konuştu.

"KIYILARIN OTELLERE AÇILMASINA ENGEL OLUN!"

Türkiye nüfusunun hızla artmasından dolayı kıyılar için ileride büyük kavgalar çıkacağının altını çizen Ortaylı, “Bu kavga çıksın istemiyorsanız ki ben istemiyorum. Kıyıların otellere, özel plajlara açılmasına engel olun!” uyarısında bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.