Bu hepimiz için bir soru işareti… Nerede bu turistler?

Son günlerde artan turist sayıları gündeme taşınırken, gelen turist sayısının otellerin dolulukları başta olmak üzere piyasaya yansımamış olması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Halen birçok otel geçtiğimiz yıllarda bu dönemde yoğun bir turist akışı yaşarken, bu yıl birçok bölgede ve otelde dolulukların ortalama %60-%70’lerde kalması dikkatlerden kaçmıyor.

06/07/2024 14:00
Bu hepimiz için bir soru işareti… Nerede bu turistler?

Halil Öncü - Antalya 

Bu durumu yaşayan destinasyonlardan birisi de Kemer. Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya’ya, ‘Peki nerede bu turistler diye sorduk, gelişmeleri değerlendirmesini istedik.

KEMER’DE DOLULUKLAR İSTENİLEN SEVİYELERE GELMEK ÜZERE

Başkan Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Kemer’deki doluluları değerlendirirken, “Kemer’de genelde dört ve beş yıldızlı otellerde doluluklar istenilen seviyelere gelmek üzere. Önümüzdeki aylar bir tırmanış var, rezervasyonlarda artış söz konusu. Ama Kemer’e gelen misafirlerin, portföyün değişmesinden dolayı, oteller bir duraksama periyoduna girdiler. Şimdi yeni pazarlar oluşuyor. Bu pazarların rağbeti ile birlikte eski düzenimizi alacağımızı düşünüyorum. Aslında uçaklar iniyor, kalkıyor. Antalya’ya geliş, geçen seneye göre, gelen misafir sayısı aslında orantıya vurursak daha yukarıda. Uçakların günlük iniş sayıları, yolcuların sayıları ortada. Bu dolulukları tam sağlayamadık demelerinin nedeni, bu misafirlerin artan fiyatlardan dolayı kendi bütçelerine daha uygun otellere doğru yönelmesi. Dolayısı ile eskiden küçük ölçekli otellerin dolulukları azken, şimdi onların doluluklarının yukarılara çıkacağını tahmin ediyorum. Oteller ayrıca, istihdam konusunda personellerini ayarlama çabası içerisinde. O da her zamanki gibi başka bir sıkıntı. Hedefimiz ve dileğimiz, Antalya’da turizmin sezonunun 12 aya yayılması” dedi.

BU HEPİMİZ İÇİN BİR SORU İŞARETİ

Bu yıl Antalya’ya 17 Milyon turistin gelmesinin beklendiğini ve bu sayılar ışığında turistlerin nereye kaybolduğunu sorusuna da cevap veren Başkan Dinçer Sarıkaya, “ Aslında yatak sayısında çok az bir artış oldu. Hani desek ki Antalya’da şu kadar yatak ilave oldu, buda olmadı. Bu hepimiz için bir soru işareti. Eskisi gibi kiralanan evlere olan rağbette tamamen yok oldu neredeyse. Dolayısı ile bu sanırım bir araştırma konusu. Bu konu ile ilgili otelciler olarak, önümüzdeki günlerde kesin verilerle karşınıza geleceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.