Brezilyalılardan 40 gün 40 gece Türkiye turu...

Haziran 2011’de yapacakları moda haftasında hem Sao Paulo hem de Rio’da Türkiye temasını işlemeyi planladıklarını vurgulayan Sao Paulo ve Rio moda haftalarının Başkanı Paulo Borges, "Türkiye’yi kendi gözümüzden anlatacağız. Bunun için 30 kişilik bir ekip 40 gün 40 gece Türkiye’yi dolaşacak, burada yaşayacak. Kendi diliyle Türkiye’yi anlatacak" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Brezilyalılardan 40 gün 40 gece Türkiye turu...

İstanbul Fashion Week 2010’u (IFW-İstanbul Moda Haftası) büyüleyici bir etkinlik olarak değerlendiren Brezilya’daki Sao Paulo ve Rio moda haftalarının Başkanı Paulo Borges, “15 yıl önce moda haftalarına başladığımızda Avrupa bizi de küçümsüyordu. İstanbul da modada doğru yolda. Gelecek yıl biz moda haftalarımızda Türkiye temasını işleyeceğiz. Bunun için bir ekibimiz 40 gün Türkiye turu yapacak” dedi.

 

20 tasarımcı ve 6 markanın yapacağı 21 defileye ev sahipliği yapan İstanbul Fashion Week 2010 (IFW-İstanbul Moda Haftası), önceki gece 19’uncusu yapılan İTKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışmasıyla kapılarını açtı. Etkinliği izleyen Sao Paulo ve Rio moda haftalarının Başkanı Paulo Borges, modadaki Türk tadından etkilendiğini ve IFW’yi büyüleyici bulduğunu söyledi. Brezilya’nın 2 büyük şehrindeki moda haftasını organize eden Paulo Borges, 15 yıl önce yola çıktıklarında moda egemenliğini elinde bulunduran ülkelerce dışlandıklarını ancak haklı olarak, Londra, Paris, Milano, New York’un ardından 5’inci sırayı aldıklarını belirtti.

 

40 gün 40 gece Türkiye

 

Haziran 2011’de yapacakları moda haftasında hem Sao Paulo hem de Rio’da Türkiye temasını işlemeyi planladıklarını vurgulayan Paulo Borges, “Türkiye’yi kendi gözümüzden anlatacağız. Bunun için 30 kişilik bir ekip 40 gün 40 gece Türkiye’yi dolaşacak, burada yaşayacak. Kendi diliyle Türkiye’yi anlatacak. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Fransa temasını işlemiş aşk ve tutkuya vurgu yapmıştık” dedi. Sao Paulo ve Rio moda haftalarında Türkiye temasını işleme fikrinin sahibi ise, bir gece rüyasında Kapadokya’yı görüp, sonra onun Türkiye’de olduğunu öğrenip soluğu Anadolu’da alan Malga Di Paula. Di Paula kurduğu ajansla Türkiye ve Brezilya arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor. Temanın işlenebilmesi için Türk yetkililerden olumlu yanıt beklediklerini belirten Paulo Borges, iki ülke halklarının içine gireceği etkileşimi çok merak ettiğini söyledi.

 

Yeni Avrupa olun

 

Modanın ülkeler değil şehirler etrafında döndüğünü vurgulayan Paulo Borges, şu önerilerde bulundu: “Modanın eski dünyası Paris, Londra, Milano hep olacak. Bu moda şehirleri caddesinde elbette İstanbul’a da yer var. Ayrıca İstanbul yenilik, güç ve taze bir tat getirecektir. Eski Avrupa’yı izlemeyi bırakın yeni Avrupa olun. Onlarla yarışmak yerine kendinizi ortaya koyun. İstanbul kendi karakterini yaratsın.”

 

Yok birbirimizden farkımız

 

Brezilya ve Türkiye’nin ortak yanlarına dikkat çeken Borges, her iki ülke insanların giyinmeyi sevendiğine, köklü giyim kültürüne, genç nüfusa ve zengin tekstil köklerine değindi. Brezilya’nın Avrupa’ya uzaklığının avantaj yarattığını belirten Borges, “Bizi merak ediyorlar, egzotik buluyorlar. Türkiye Avrupa’ya yakın ve onun bir parçası olduğundan size zorluk çıkarıyorlar. İngiltere, İtalya, Fransa diğer ülkelere arka bahçesi gibi bakıyor. Bu yaklaşım tedavülde değil. Onlarda bu yüzden acı çekiyor aslında. Dünya kendi içinde değişiyor dönüşüyor. İstanbul doğru yolda” diye konuştu. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.