BOYD Başkanı Duman: Önce otelcinin yolunu aç ki, döviz getirsin

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Sabahattin Duman, turizmcilere verilmesi gündeme gelen yeşil pasaport uygulaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

11/09/2024 23:06
BOYD Başkanı Duman: Önce otelcinin yolunu aç ki, döviz getirsin

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği(BOYD) Başkanı Sabahattin Duman, turizmcilere verilmesi gündeme gelen yeşil pasaport uygulaması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belirli kriterlere sahip otel yöneticilerine yeşil pasaport verilmesini talep etmekteyiz. Ama bu kriterler “Kırk katır mı kırk satır mı?” şartlarında olamamalı. Getirilen dövize endeksli bir uygulama var. Zorla yurt dışına giden hatta gidemeyen turizmci nasıl döviz getirecek de bu Yeşil pasaportu alacak? Önce otelcinin  yolunu aç ki dövizi getirsin” dedi.

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Sabahattin Duman, turizmcilere verilmesi gündeme gelen yeşil pasaport uygulaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

RAKİP ÜLKELERLE REKABET İÇİN YEŞİL PASAPORT ŞART

Duman açıklamasında, “Türkiye’nin dünya turizminde yükselen bir destinasyon haline gelmesi, otelcilik sektörünün uluslararası alandaki rekabet gücünü artırması ve global pazarlardaki etkinliğini sürdürebilmesi adına otel yöneticilerinin rolü son derece önemlidir. Ülkemizde faaliyet gösteren otel yöneticileri, uluslararası iş birlikleri, sektörel gelişmeleri takip etmek ve global fuarlara katılmak amacıyla sık sık yurt dışı seyahatleri gerçekleştirmektedir.

Bu çerçevede, otel yöneticilerinin iş seyahatlerinde karşılaştıkları vize süreçleri hem zaman kaybına neden olmakta hem de uluslararası iş fırsatlarının değerlendirilmesinde zorluklar yaratmaktadır. Türkiye turizminin gelişimine büyük katkı sağlayan otel yöneticilerimizin, ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri ve dünya çapındaki iş ortaklıklarını güçlendirebilmeleri adına yeşil pasaport verilmesinin son derece faydalı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı, profesyonel turizm yöneticilerinin taleplerini sıraladı.

Sabahattin Duman: Bu talebimizin başlıca gerekçeleri şunlardır:

—Uluslararası İş Birliklerinin Artırılması: Otel yöneticileri, yurt dışındaki turizm fuarlarına katılmakta, potansiyel iş ortaklarıyla görüşmeler yapmakta ve turizm sektörüyle ilgili en son gelişmeleri takip etmektedir. Yeşil pasaport, bu süreçleri hızlandırarak ülke turizmine doğrudan katkı sağlayacaktır.

—Rekabet Gücünün Artırılması: Uluslararası otel zincirleri ve rakip destinasyonlardaki otel yöneticileri ile eşit şartlarda rekabet edebilmek, Türkiye otelcilik sektörünün global pazarda daha güçlü bir pozisyona gelmesine yardımcı olacaktır.

—Zaman ve Maliyet Tasarrufu: Vize başvuru süreçlerinde kaybedilen zaman, hem otel yöneticilerinin hem de iş dünyasının verimliliğini düşürmektedir. Yeşil pasaport sayesinde vize işlemleri olmadan daha hızlı seyahat edilebilecek ve bu durum ülkemize döviz kazandıracak yeni fırsatların hızla değerlendirilmesine olanak tanıyacaktır.

ÖNCE OTELCİNİN ÖNÜNÜ AÇ Kİ DÖVİZİ GETİRSİN

Duman açıklamasının sonunda ise Bu nedenlerle, belirli kriterlere sahip otel yöneticilerine yeşil pasaport verilmesini talep etmekteyiz. Ama bu kriterler “Kırk katır mı kırk satır mı?” şartlarında olamamalı. Getirilen dövize endeksli bir uygulama var. Zorla yurt dışına giden hatta gidemeyen turizmci nasıl döviz getirecek de bu Yeşil pasaportu alacak?

Önce otelcinin  yolunu aç ki dövizi getirsin. Bu uygulamanın, hem ülkemizin uluslararası turizm arenasındaki yerini güçlendireceğini hem de turizm sektöründe istihdamı artırarak ekonomik katkı sağlayacağını düşünüyorum.Bu talebimizi mecliste bizim sesimizi en iyi duyuracak olanlar; Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yüksek sesle bir kez daha iletiyoruz. Aynı zamanda diğer sektör temsilcilerimizle iş birliği yaparak bu talepleri ortak bir platformda dile getirebilir ve kamuoyunu da bilgilendireceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.