Bodrum'da şezlong krizi...

Bodrum’un Bitez Beldesi’nde dünyaca ünlü mavi bayraklı plajında, bazı işletmelerin şezlong ve şemsiyeler için para istemesi, yerli yabancı tatilcilerin yiyecek ve içecek satın almaya zorlandığı iddiaları üzerine, inceleme yapıldı. Ardından 3 işletmenin 200’e yakın şezlong ve şemsiyesi toplandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum'da şezlong krizi...

Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan Bodrum’da dün yaşanan şezlong krizinin ardından Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, hurriyet.com.tr’ye flaş açıklamalarda bulundu. Başkan Çömez, bu durumun bir daha gerçekleşmesi halinde işletmelerin kapatılacağı uyarısında bulunarak, kendisini bile hayrete düşüren olayı ise şu cümleyle özetledi: Bodrum’da denize yakın şezlonglar 300 TL’ye, 300 dolara, 300 Euroya aylık kiralanıyor!

 

 

BAŞKAN BİLE ŞAŞIRDI: 300 TL’YE KİRALIK AYLIK ŞEZLONG

 

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Bodrum’daki bu tür skandalların nasıl daha vahim boyutlara ulaştığını açıkladı. Bodrum’un bazı gözde yerlerinde denize yakın şezlongların 300 TL’ye, 300 dolara aylık olarak yerli ve yabancı turistlere kiralandığı duyumları aldığını ve buna çok şaşırdığını söyledi.

 

Çömez, bu işletme çalışanlarının, kiralanan şezlongları battaniye yada havluyla örttüğünü, normal vatandaşların şezlongları kullanamadığını da sözlerine ekledi.

 

İŞLETMELERİ UYARDIK

 

Sezon öncesinde bütün işletmelerle toplanıp, ortak kararlar aldıklarını belirten Çömez, kararlaştırılan fikirlerde her işletmecinin hemfikir olduğunu, ama uygulamaya gelince bunların uygulanmadığını gördüklerini söyledi.

 

Başkan Çömez, yerli ve yabancı turistlerin Bitez Belediyesi’ne telefonla, maille, dilekçeyle çok sayıda başvuruda bulunmaları üzerine önce inceleme başlattıklarını ve işletmeleri uyardıklarını belirtti. Ancak işletmeler şikayetlere ve uyarılara aldırmadı.

 

 

 

DEVAM EDERLERSE İŞLETMEYİ KAPATACAĞIZ

 

Uyarıları dikkate almayan hatta kamu malını özel mülkleriymiş gibi kullanan işletmelerin şezlong için para kiralama ve yiyecek içecek konusundaki dayatmalarının devam etmesi üzerine bu sefer işletmelerin şezlong ve şemsiyelerinin toplatıldığını anlatan Çömez, ‘Şezlong ve şemsiyeleri üç gün içinde tekrar iade ettik. Kendilerini yine uyardık. Eğer bundan sonra da bu uygulamalar devam eder ve kurallara uyulmazsa bu kez o işletmeyi kapatacağız’ dedi.

 

Bu konuda kararlı olduklarını söyleyen Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, işletmelerin bu uygulamalarının tamamen kamu malına işgal olduğunu, amaçlarının turistleri mağdur etmek olmadığını, sahillerin en iyi şekilde kullanımını ve sahillerde en iyi hizmetin sunulmasını sağlamak olduğunu ısrarla vurguladı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.