Bodrum'da otel personeline "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" eğitimi

Bodrum Belediyesi, otel çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı eğitimi vererek turizmde sürdürülebilirliği hedefliyor.

09/10/2024 14:31
Bodrum'da otel personeline "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" eğitimi

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yaymak amacıyla turizm çalışanlarına yönelik önemli bir eğitim gerçekleştirdi. “Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı” çerçevesinde verilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddet Farkındalığı” eğitimi, 22 otel personelinin katılımıyla yapıldı.

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Sosyoloğu Ayşegül Bezirgan tarafından verilen eğitimde, toplumsal cinsiyet, biyolojik cinsiyet ve şiddet döngüsü gibi kritik konular ele alındı. Eğitim kapsamında, fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet türleri detaylıca anlatıldı.

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum’da şiddetten arınmış, toplumsal cinsiyet eşitliğinin benimsendiği bir yaşam inşa etmek için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Eğitimlerin turizm sektöründe sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacağını vurgulayan Mandalinci, "Geleceğe güvenle bakan bir Bodrum için bu tür farkındalık eğitimleri hayati önem taşıyor" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.