Bodrum’da Yemekler Yarıştı...

Tüm Aşçılar Federasyonu(TAF)’na bağlı Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (BASED) tarafından organize edilen ve İNOKSAN’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Yemek Yarışması 3 – 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum’da Yemekler Yarıştı...

Yarışmada şef aşçıların yanı sıra, aşçılık okulu öğrencileri ve Yunanistan’dan gelen aşçılar zamana karşı tüm marifetlerini sergilediler. İki gün süren yarışmada on kategoride yarışma düzenlendi. Yarışma heyecanının ve coşkusunun hiç azalmadığı  organizasyonun açılışında, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Dünya Aşçılar Birliği (WACS ) Güney Avrupa Kıta Direktörü Srecko Koklic, TAF Başkanı Yalçın Manav  ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

 
İlk gün aşçılık öğrencilerinin yarıştığı yarışmada, şef aşçılar meyve tatlıları kategorisinde yarışırken, oteller ekmek büfesi dalında yarıştı. Hepsi bir birinden ilginç şekilde ve tatta olan ekmekler Bodrumlular ve turistler tarafından ilgi ile karşılandı. İkinci gün otel ve profesyonel şeflerin katıldığı yarışmalara sona eren etkinliğe, Yunanistan’ın Rodos Adasından usta aşçılar ve Yunan basınıda ilgi gösterdi.
 
140 şef aşçının, 40’a yakın öğrencinin katıldığı yarışmaya davetli olarak gelen WACS Güney Avrupa Kıta Direktörü Sreçko Koklic, “Bodrum’da gerçekleştirilen bu yarışma, Türkiye mutfağının ne kadar zengin olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk aşçılarının özellikle gençlerin bu mesleğe bu kadar gayret ve ilgi göstermesi gelecek için umut verici. Bodrum’un eşsiz doğal güzellikleri ise bu yarışmanın bir başka güzel yanı” diyerek organizasyondan etkilendiğini belirtti.
 
TAF Başkanı Yalçın Manav, iki gün süre ile hem yarışmacılar hem de davetliler ile yakından ilgilendi. TAF olarak bağlı olan derneklerin bu ve benzeri organizasyonlarını sonuna kadar desteklediklerini belirten Yalçın Manav, “Etkinlik Bodrum’da ilk kez yapılıyor. İlk kez yapılmış olmasına rağmen, 180 yarışmacının katılması ve Yunanistan’dan basının ve aşçıların ilgi göstermesi, gelecek organizasyonlar için oldukça umut verici bir durum.
 
TAF olarak, BASED’in ve diğer derneklerin araştırmalarına, etkinliklerine hep destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu ve benzeri etkinlikler mutfağımızın gelişmesine katkı sağlar, genç aşçıları ve aşçı adaylarını motive eder. Emeği geçen her bir arkadaşımızı canı gönülden utlarım” sözleri ile BASED yönetimini tebrik etti.
 
Organizasyon süresince TAF’a bağlı bir çok derneğin etkinlik süresince hazır bulunduğu, dernek başkanlarının kimi yarışmalarda juri üyeliği yaptığı ve iyi bir dayanışma örneği sergiledikleri görüldü.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.