Blue Express Airlines'la 70 Euro'ya İtalya...

'Low cost' havayolu 'Blue Express', 70 Euro'ya Türkiye'ye sefer düzenlemeye başladı. 28 Mart’tan itibaren Milano’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçak seferlerine başlayan İtalyan Blue Express, gösterilen ilgiden çok memnun.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Blue Express Airlines'la 70 Euro'ya İtalya...

Blue Express Havayolları'nın başlattığı Roma-İstanbul hattı, basın mensupları ve bir grup Türk seyahat acentesi ile tur operatörüne tanıtıldı Aralık ayında Roma'dan, bu hattın büyük ilgi görmesi üzerine de 28 Mart’tan itibaren Milano’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçak seferlerine başlayan İtalyan Blue Express Havayolu şirketinin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Giovanni Todini, Türkiye’nin çok ilginç bir pazar olduğunu belirterek şunları söyledi: “3 ay önce Roma uçuşlarına başladık. Aldığımız rakamlar bizi şaşırtıcı derecede memnun etti. Bu sebeple ikinci uçuş noktası olarak Milano-İstanbul hattını da açma kararı aldık. Roma-İstanbul hattında 20 binden fazla yolcu hedefliyorduk ve bu rakama kısa sürede ulaştık.

 

Pazarın daha da gelişerek büyüyeceğini düşünüyoruz. İlişkilerimiz bu yönde ilerliyor. Şu anda uçaklarımız yüzde 70 doluluk oranıyla uçuyor. Yüzde 70’in yüzde 40’ını Türk yolcular oluşturuyor.” İtalyan Blue Panorama Havayolları'nın 2005 yılında ‘low-cost' markası olarak hizmet vermeye başlayan ‘Blue Express', Boeing 737-300 ve Boeing 737-400 uçakları ile Roma ve Milano’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçuyor. Roma-İstanbul ve Milano-İstanbul hatlarında günde tek sefer olmak üzere haftada 6 sefer düzenleyen Blue Express Havayolları’nda bilet fiyatları tek yön vergiler dahil 70 Euro, gidiş-dönüş ise 140 Euro. Şirket zamandan kazanmak için check-in sırasında koltuk numarası vermiyor. Yolcular uçakta istedikleri yere oturabilmek için erkenden kuyruğa giriyor. Böylece rötarların da önüne geçiliyor.

 

Blue Express Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Giovanni Todini, iş hem de tatil amacıyla gelen yolcuları hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi: “İstanbul hem Avrupa hem de Doğu esintileri taşıyan inanılmaz bir kent. Biz İtalyanlar için çok cazip bir tatil yeri. Yazın birçok İtalyan İstanbul’a tatile gidiyor. Gençler gitmeden önce, ‘Of Türkiye mi’ diye burun kıvırırken, İstanbul'u, özellikle de Boğaz'ın kıyısındaki eğlence yerlerini görünce fikirleri 180 derece değişiyor. Türk kızları ve erkeklerin de İtalyanlar'a benzemesi İtalyanlar için ayrı avantaj. İstanbul ayrıca İtalya’ya göre çok ucuz. Bu da birçok İtalyanı alış-veriş yapmak için buraya çekiyor.” İki günlük bir gezi için Roma'ya giden acenteler, Blue Express Havayolları ile bir uçuş tecrübesi yaşadı hem de şirketin çalıştığı İtaya'nın önde gelen turizm acentelerinden RSI Grup İtalya'nın ürünlerini tanıma fırsatı buldu. RSI Türkiye Müdürü Halük Aksoy hedeflerinin özellikle Türk piyasasında İtalya'ya gelecek turistlerin sayısını artırmak, olduğunu belirterek, “Müşterilerimize çok farklı ekonomik paketler sunarak, ayrıca servis kalitesini yükselterek işlerimizi yürütmek arzusundayız” dedi.

 

Ayrıca Türk acente temsilcileri Roma ve İtalya pazarının Türkler için her zaman cazip turizm ve iş destinasyonu olduğunu belirterek, Blue Express Havayolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı'na başlattığı seferlerin daha fazla Türk vatandaşını İtalya’ya çekeceğini söylediler. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.