Birbirinizi yok etmeye dönük rekabeti bırakın...

Bakan Günay'dan sektöre hayati uyarı: "Birbirinizi yok etmeye dönük rekabeti bırakın." Günay, turizm sektörünün en ciddi sorunlarından bir tanesinin, birbirini yok etmeyi amaçlayan rekabet anlayışı olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Birbirinizi yok etmeye dönük rekabeti bırakın...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm sektörünün en ciddi sorunlarından bir tanesinin birbirini yok etmeye çalışan bir rekabet içerisinde olduğunu belirterek, "Bu acımasız rekabeti yasaya dayanan bir çatı içerisinde bir ölçüde önleyebiliriz. Sektörle bir fikir birliğimiz var. Turizm bu kadar önemli bir sektörse o zaman bu sektörü yasal çatıya, güvenceye ve gelir kaynaklarına, kamuyla birlikte iş yapabilecek olan maddi bir güce ihtiyacı var. Önümüzde 15 gün içerisinde başbakanlıkta yapacağımız bir toplantıyla oluşturduğumuz metni bakanlar kuruluna sunacağız. Önümüzdeki yasama döneminde Türkiye turizm yatırımcıları ve işletmecileri birliği yasasına parlamentodan çıkartacağız. Bu önemli hedeflerimizden bir tanesidir. Bunu yapabildiğimiz zaman tanıtım, pazarlama alanında rekabetin ölçülü olması açısından gücümüz oluşacak" ifadelerini kullandı.

"Biz 25 yıldan bu yana yasada bulunan bir hükmün uygulanabilir hale gelmesini şimdi sağlamaya çalışıyoruz. Eximbank'tan kredi alma konusunda teminatta sıkıntılar yaşıyoruz. Kredi kullanmakta önümüzde engel oluşuyor. Teminat konusunda bir kolaylık sağlanması gerekiyor. Teminat konusunda daha kabul edilebilir daha gerçekçi bir toleransı Eximbank'ın sağlaması gerekiyor."

Türkiye'de zamanında turizm sektörünün yüzde 50'nin üzerinde karlılıkla çalıştığını söyleyen Bakan Günay, "O dönemler geride kaldı. Artık ayağımızı yere basacağız. Çevreci ve gerçekçi yatırımlar yapacağız. Gerçekçi büyüme hedefleri yapacağız. Biz sürekli bir gelişme hedefleyeceğiz. Makul karlılık oranları içerisinde sürekli bir gelişme hedefi koyacağız. Türkiye yüksek enflasyon döneminde abartılı karlar eden bazı kesimlerle tanıştı ama bu ekonomi için ağır bedellere dönüştü" şeklinde konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.