Bir İngiliz tur şirketi daha battı...

İngiltere'nin önde gelen turizm şirketlerinden Hays Travel Independence Group bünyesinde, Türkiye, Yunanistan, Kanarya Adaları ve Afrika ülkeleri ağırlıklı çalışan Holiday Click'in iflas ettiği açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bir İngiliz tur şirketi daha battı...

Şirketin yönetimine resmi makamlarca el konulurken, tüm satışların ‘Hays Travel’ aracılığıyla yürütülmesi nedeniyle sorun yaşanmayacağı, herkesin tatiline devam etmesi için gereken neyse yapılacağı bildirildi.

 

Şirketin battığı haberini Holiday Click'in Ticari Direktörü Jill Gardner verdi. Gardner, şirketin batışında daha önce iflas eden bir başka turizm şirketi Goldtrail'in önemli rol oynadığı söyledi. Goldtrail'in iflasının ardından özellikle Türkiye pazarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Gardner, olumsuzlukların diğer ülke operasyonlarında da yaşanması sonucu faaliyetlerine 30 Eylül itibariyle son vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

 

Bu arada Muğla İl Turizm Müdürlüğü yetkilileri bölgemize Holiday Click ile gelen turistlerin kesinlikle mağdur olmayacaklarını açıkladı. Açıklamada, “Tüm satışların Hays Travel, aracılığıyla yürütülmesi nedeniyle kimse sorun yaşamayacak. Ayrıca ileriye dönük satışlar açısından da bir sıkıntı olmayacak. Ülkemizde tatilde bulunan Holiday Click müşterilerinin Hays Travel Independence Group garantisi altında olduğunu ve hiçbir sorun yaşanmayacağını Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği de açıkladı.

 
İngiltere Sivil Havacılık Örgütü ATOL yetkilileri ile görüşülmüş. ATOL yetkilileri ‘Holiday Click’in ‘Hays Travel Independence Group’un üyesi olması, nedeniyle kendilerinin güvencesi altında olduğunu belirtti. Şirket, İngiliz Seyahat Acentaları Birliği'nin de üyesi. Bu nedenle ülkemizde tatilini geçiren turistler için bir sıkıntı söz konusu değil” denildi.

 

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Denetleme Kurulu Başkanı, Turizmci Yakup Avcı, Holiday Click, Hays Travel Independence'nin Türkiye ayağını yöneten bir kuruluşu olduğuna dikkati çekti. Avcı, “Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye Antalya ile görüşmeler yaptım. Büyük veriler yok. Daha çok Afrika ülkeleri ve Kanarya Adaları'na çalışan bir firma. Görüştüğüm firma temsilcileri, henüz bir mağduriyetlerinin olmadığını söyledi. Ayrıca şirketin, ATOL üyesi olması nedeniyle zaten ortada sorun ve risk yok” dedi.

(DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.