BETUYAB'tan Dünya Turizm Günü mesajı...

Belek Turizm Yatırımıları (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
BETUYAB'tan Dünya Turizm Günü mesajı...

“ 2010 sezonunun ilk 8 ayında Belek’e gelen turist sayısında geçen yıla oranla % 18 artış yakaladık. Turist sayısında yakaladığımız bu artışın turizm gelirlerine yansıyacağı turizm politikaları önceliğimiz olmalı”.

 

Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu; “Turizm Türkiye’nin inci sektörüyse, Belek Türk turizminin incisidir. Uçsuz bucaksız kumsalları, mavi bayraklı temiz denizi, kendine özgü çam ormanları ve uluslararası standartlardaki tesisleriyle Akdeniz’in turizm cenneti Belek, dünya turizminde Türkiye’nin gururudur. 10 golf tesisine ve 14 sahaya sahip olan Belek, aynı bölgede farklı sahalarda golf oynayabilme olanağını sunarak dünya golf destinasyonları içinde kısa zamanda önemli bir yer edinmiştir” dedi.

 

2010 yılının ilk 8 ayında Belek’te toplam 964. 910 ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu: “2009 yılına göre % 18 bir artış yaşayan Belek’te önümüzdeki yıla ilişkin hedefimiz ise 2 milyon turisti yakalamak. Ülkemize daha fazla döviz geliri kazandırabilmemiz ve Türkiye’yi dünya turizminde daha üst sıralara taşıyabilmemiz başta Bakanlığımız olmak üzere kamu otoriteleri ile sektörün önünü tıkayan sorunlar konusunda  yürüteceğimiz işbirliğine bağlı. Turist sayısında yakaladığımız artış umut verici ancak önceliğimiz turizm gelirlerimizi arttıracak politikalar üretmek olmalı” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

Kamu ve özel sektörde Türkiye turizminin daha iyi noktalara gelmesi için emek veren herkesin Dünya Turizm Günü’nü kutladığını ifade eden Uğurlu:  “Dünyanın en hızlı gelişen endüstrilerden biri olan turizm, ulusal ekonomiler için taşıdığı önem kadar farklı ülkelerden, farklı kültürlerden insanları aynı ortamda buluşturmasıyla  kültürler arası diyalog ve dünya barışı için çok önemli bir rol üstlenmektedir. ” dedi.

 

 

Ocak-Eylül 2010 Belek Rakamları

 

 

          Belek Turizm Merkezi’ne Ocak-Eylül 2010 arası 8 aylık dönemde toplam 964. 910 ziyaretçi geldi.       

          Toplam ziyaretçi sayısı 2009 yılına oranla % 18 arttı.

          Belek Bölgesine gelen yabancı misafirlerin ülkesel dağılımında ilk sırada Rus ve Alman turistler yer alırken onları  sırasıyla İngiltere, Avusturya, Belçika, Fransa ve Kazakistan izliyor. 

          2010 Ağustos sonu itibariyle Belek’te oynanan golf oyun sayısı ise 293.425 olarak gerçekleşti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.