BETUYAB, Spor Turizmini masaya yatırıyor...

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB), 9 Nisan 2010 Cuma günü turizm sektör temsilcilerinin, spor dünyasının değerli isimlerinin ve medya temsilcilerinin bir araya geleceği “Spor Turizmi ve Belek” başlıklı IV. Belek Turizm Paneli’ni düzenliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
BETUYAB, Spor Turizmini masaya yatırıyor...
Limak Arcadia Otel’de gerçekleştirilecek panelin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY yapacak.

IV. Belek Turizm Paneli, “Spor Turizmi ve Belek” ana başlığı altında iki oturumdan oluşuyor. Sabah yapılacak ilk oturumun başlığı  “Spor Turizmi ve Spor Endüstrisi”.

Spor Turizmi konusunda Belek ölçeğinden yola çıkılarak Türkiye’nin potansiyelinin ve bu potansiyeli değerlendirmek adına izlenmesi gereken stratejilerin ele alınacağı, moderatörlüğünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven TAŞBAŞI’nın yapacağı oturumda, Uluslararası Okçuluk Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Prof. Dr. Uğur ERDENER, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU, Fenerbahçe Eski Başkanı Ali ŞEN, Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman Gazetesi Yazarı Günseli ÖZEN OCAKOĞLU ve TYD Eski Başkanı Dr. Oktay VARLIER konuşmacı olacak.

İlk oturumda ayrıca Limak Otelleri Genel Koordinatörü Kaan KAVALOĞlU “Alternatif Turizm Modellemesi ve Spor Turizminde Futbol”, Antalya Golf Kulübü Genel Müdürü Uğur BUDAK ise “Endüstriyel Bir Ürün ve Spor Turizminde Golf” başlıklı birer sunum gerçekleştirecek.

Öğleden sonra  yapılacak moderatörlüğünü Yazar/Yorumcu Aziz ÜSTEL’in yapacağı “Spor Turizmi ve Medya” başlıklı ikinci oturumda ise TV 8 Spor Koordinatörü Faik ÇETİNER, CNN Türk Spor Müdürü Faik GÜRSES, İstanbul Europa Race Organizasyon Komitesi Başkanı Cumali VARER, Türkiye’nin Tanıtım Yüzü Top Model Tülin ŞAHİN ve Spor Yorumcusu Kaya ÇİLİNGİROĞLU konuşmacı olacak.
 
9 Nisan 2010 Cuma günü, Limak Arcadia Otel’de yapılacak olan IV. Belek Turizm Paneli’ne, ilgili bakanlık yetkilileri, kamu ve özel sektör temsilcileri ile birlikte medya mensupları katılacak.
IV. Belek Turizm Paneli’nin medya sponsorluğunu Sabah Gazetesi ve TV 8 üstleniyor.

BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu:
“Dünya turizminde ülkemizin potansiyelini ortaya çıkarmak ve marka iletişimini etkin ve sürekli kılmak birliğimizin öncelikli hedefleri içerisinde yer alıyor.         Bu hedef ışığında BETUYAB olarak, 2004 yılından beri iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz Belek Turizm Paneli’nin konusunu "Spor Turizmi ve Belek" olarak belirledik. Spor turizminden elde edilen gelirler, dünyadaki toplam turizm aktivitesinin % 32’sini oluşturuyor. Uluslararası spor organizasyonlarının sayısı ve bu organizasyonlara katılan sporcu sayısı her geçen gün artarken, profesyonel sporcuların antrenman ve eğitim gibi faaliyetleri için yaptıkları seyahatler de büyük bir hızla gelişen, olağanüstü fırsatlarla dolu bir turizm çeşidi olarak öne çıkıyor. Belek, spor turizmi açısından Türkiye’nin önemli bir merkezi. Avrupa’nın gözde golf destinasyonlarından biri olarak anılmaya başlayan Belek aynı zamanda Türk ve yabancı futbol kulüplerinin tercih ettiği önemli bir kamp yeri.

Bu paneli gerçekleştirmedeki hedefimiz Belek ölçeğinden yola çıkarak dünyada turizm hareketlerinde ve gelirlerinde çok önemli bir yeri olan spor turizmini tüm yönleriyle ele almak ve ülkemizin bu alanda yürütmesi gereken stratejileri tartışmak. ” dedi.

BETUYAB
Kamu-özel sektör ortaklığının turizmdeki  ilk örnek modeli olarak kurulan, bugün itibariyle 47 adet otel ve golf tesisinin üye olduğu bir birlik olan Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) 1989 yılından beri, turizmde dünya markası olmaya aday Belek’in idari, altyapı, çevre ve tanıtma projeli çalışmalarını kamu ile koordinasyonlu olarak yürütüyor.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.