Belek'in önünü, 'Herşey Dahil' kapatıyor...

Kempinski Belek The Dome Genel Müdürü Puneet Singh, “Herşey dahil yüzünden cebinde parası olan turist Belek’i tercih etmiyor” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Belek'in önünü, 'Herşey Dahil' kapatıyor...

Termal ve şifalı sularla yapılan vücut bakımına (SPA) dikkat çeken Turizm Yatırımcıları Derneği eski Başkanı Oktay Varlıel, “Avrupa ülkelerindeki sağlık kuruluşlarıyla anlaşma yapılmalı ve turist çekilmeli. Fiyatlar Avrupa’ya göre daha ucuz. SPA sayesinde 4-5 milyar Dolarlık pazar elde edilebilir” dedi.

 

Türk turizmini ‘deniz, kum, güneş’ üçgeninden çıkarmak ve turizmi 12 aya yaymak için girişimler hızlanırken, sektörün istihdam problemleri de masaya yatırılıyor. Turizmcilerin, sektörde çalışan dönemlik işçilerin sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi karşılığında bu işçilere iş garantisi verme talebi ile ilgili Turizm Yatırımcıları Derneği eski Başkanı Oktay Varlıer, bu uygulamanın Antalya’daki yaklaşık 350 bin yatağı açık tutmaya yetmeyeceğini belirterek, “Tek çözüm, sezonu 7 aydan 12 aya çıkarmak. Bunun için golf, tenis, sağlık ve kongre turizmine talebi artırmalıyız. Bu sebeple THY ve diğer firmalar direkt uçuş sağlamalı. Böylece sezon uzar, insanlar işsiz kalmaz” dedi.

 

ZENGİN TURİST GELMİYOR...

Kempinski Belek The Dome Genel Müdürü Puneet Singh, yurt dışından kaliteli turist çekebilmek için bölgedeki otellerin her şey dahil uygulamasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Her şey dahil sisteminin Belek’in ‘ucuz lokasyon’ olarak tanınmasına sebep olduğunu belirten Puneet Singh, “Bu sebeple de cebinde parası olan turist Belek’i tercih etmiyor. Golf turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz ama golf için gelen turist de zengin turisttir. Belek’in ucuz bölge olarak lanse edilmesi yüzünden buraya gelmiyorlar” diye konuştu. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.