Belek, golften sonra futbol turizminin de merkezi olacak...

Limak Arcadia Genel Müdürü Erkan Saatçioğlu, Belek'in golften sonra futbol turizminin de merkezi ve lokomotifi olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Belek, golften sonra futbol turizminin de merkezi olacak...

Halil ÖNCÜ-Antalya

 

Saatçioğlu, “ Limak Arcadia Golf&Sport Resort olarak bundan sonraki hedeflerimiz; kendi liglerinde daha popüler olan ve büyük taraftar kitlesine sahip olan futbol takımlarını Belek bölgesine çekip, bu sayede futbol takımı konaklaması dışında o takımın taraftar kitlesini de bölgemize çekerek kış doluluklarını artırmak olacaktır. Futbol ve Golf turizmi dışında; Tenis, bisiklet, yürüyüş ve yüzme gibi diğer spor dallarındaki kitleleri de bölgemize çekerek Spor Turizmini 12 aya yaymak istiyoruz" dedi.

ANTALYA’DA KIŞ AYLARINDA FUTBOL TURİZMİNİN YOĞUNLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ. LİMAK ARKADİA OTEL,  FUTBOL TURİZMİNDEN NASIL BİR PAY ALIYOR?

 

Limak Arcadia otelimiz 1995 yılında Türkiye’nin ilk spor oteli olarak ile hizmete girmiştir. Spor kompleksimizde şu anda 7 adet  UEFA standartlarında büyük saha ve ilave 1 büyük saha + 3 küçük saha ile toplamda 11 sahamız mevcuttur.Otelimizde, profesyonel futbol takımlarına ve spor guruplarına hizmet veren 500 metrekare; Belek’in en büyük fitness salonu mevcuttur. Tesisimiz (2008 - 2009) Ocak -şubat ve mart aylarında toplam 186 futbol takımını ağırlamış (2009 - 2010) futbol sezonunda da 170 takımın kamp organizasyonuna ev sahipliği yapmıştır.

 

OTELİNİZDE GERÇEKLEŞEN BAZI SPOR ORGANİZASYONLARI VE KONAKLAYAN TAKIMLAR VE İLERİDEKİ HEDEFLERİNİZ İLE İLGİLİ BİLGİLER VEREBİLİR MİSİNİZ?

 

2007 Nisan ayında Türkiye’de ilk kez bir Baseball sahası spor kompleksimizde hazırlanmış olup,Türkiye -Almanya -Rusya - Hollanda ve Bulgaristan junior milli takımları baseball turnuvası yapılmıştır.2007 Mart ayında yine Türkiye’de ilk kez bir Rugby sahası spor kompleksimizde hazırlanarak Rus ve Ukraynalı takımlar kampa gelmişlerdir.Tesisimiz 2009 Nisan ayında  40 takımın katılımı ile (ISF) Dünya Liselerarası Futbol şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır.Yaptığımız marketingler ve yurtdışındaki partnerlerimizle yaptığımız geziler neticesinde yeni pazarlar oluşturan ve ilklere imza atan Otelimiz her yıl dünyanın birçok ülkesinden futbol takımlarına ev sahipliği yapmaktadır.Bu ülkeleri Brezilya - USA - Güney Kore - Almanya  -Hollanda -İsviçre - İsveç -Norveç - Danimarka -Faroe adaları - Macaristan -Romanya -Bulgaristan - Hırvatistan -Çek cumhuriyeti - Slovakya- Slovenya -Rusya -Kazakistan –Ukrayna olarak sıralayabiliriz.

 

ÇOK SAYIDA DÜNYANIN TANINMIŞ FUTBOL TAKIMLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORSUNUZ.

 

Evet doğrudur. Otelimizde Türkiye ve Dünya da isim yapmış Futbol takımları  birçok kez konaklama yapmıştır. Fenerbahçe, Werder Bremen, Vitesse Amkar Perm, Partizan, Salvia Prag, Fc Seul bunlara sadece birkaç örnektir. Futbol turizminde başarılı olabilmek için, öncelikle sahalarınızın  kaliteli ve her yönden 3 aylık yoğun tempoya dayanabilecek kapasitede olması gerekmektedir. Bu konuda İlgili departmanlarımız özverili ve başarılı bir şekilde görevlerini yerine getirmektedirler ve  hep takdir toplamışızdır.

Sahaların bu kadar verimli olabilmesi için bazı bakım maliyetleri oluşmaktadır tabiî ki. Son yıllarda, döviz kurlarının aleyhimize gelişmesine ve diğer nedenlerle bakım maliyetlerinde  %20 lik bir artış gözlemlenmektedir. Buna rağmen durumu kendi içimizde hallederek sorunu çözümlemiş ve memnuniyeti en üst seviyede tutmayı başarmışızdır. Aynı şekilde tesisimizde yaptığımızı renovasyonlarla  ve yiyecek içecek kalitesini de arttırarak; yüksek hizmet kalitesi ilkemizi pekiştirdik diyebiliriz. Otelimizin yerleşik ve tecrübeli kadrosu en alttan en üst yöneticiye kadar futbol  ve spor turizmi hakkında çok bilgilidir.

 Konuyu hem profesyonelce hem de severek sahiplenmişlerdir  ve takımlarla birebir ilgilenmektedirler. Bunun yanı sıra Limak Arcadia Golf&Sport Resort otel olarak Limak Atlantis otelimizle hep dayanışma içerisinde olmuşuzdur. Belek Futbol turizminin merkezi ve Lokomotifidir. Limak Arcadia da bu Lokomotifi ileriye taşıyan sistemin en büyük parçasıdır. Bu söylediğimizin karşılığını tüm istatistikî verilerden teyit etmek mümkündür.

BUNDAN SONRAKİ HEDEFLERİNİZİ SORSAK.

 

Bundan sonraki hedeflerimiz; kendi liglerinde daha popüler olan ve büyük taraftar kitlesine sahip olan futbol takımlarını Belek bölgesine çekip, bu sayede futbol takımı konaklaması dışında o takımın taraftar kitlesini de bölgemize çekerek kış doluluklarını artırmak olacaktır. Futbol ve Golf turizmi dışında; Tenis, bisiklet, yürüyüş ve yüzme gibi diğer spor dallarındaki kitleleri de bölgemize çekerek Spor Turizmini 12 aya yaymak istiyoruz.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.