Belek golften, 155 Milyon Euro ciro hedefliyor..

“Turkish Airlines Challenge 2010” turnuvasında şampiyonluğu İngiliz Charlie Ford göğüsledi. European Challenge Tour’un Türkiye ayağı "Turkish Airlines Challenge 2010" kupası, Avrupa’nın en iyi 100 sahasından biri olan Carya Golf Club’da sahibini buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Belek golften, 155 Milyon Euro ciro hedefliyor..

Büyük mücadeleye ev sahipliği yapan “Turkish Airlines Challenge 2010” golf turnuvasının şampiyonu İngiliz Golfçü Charlie Ford oldu. İkinciliği İsviçreli Oscar Floran alırken, üçüncülük ödülünün sahibi İngiliz Stuart Davis oldu. Saha rekorunun kırıldığı şampiyonada, Türk oyunculardan Hamza Sayın ve Koray Varlı final müsabakasında yer alan golfçüler arasındaydı.

 

 

Şampiyona sonunda dereceye giren golfçülerin ödülleri, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Carya Golf Club Başkanı Fikret Öztürk ile Türk Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan tarafından verildi.

 

 

Açılışından sadece on bir ay sonra Avrupa’nın en iyi 100 golf sahası arasında yer alan Carya Golf Club, Türkiye’de on iki yıl aradan sonra tekrar düzenlenmeye başlanan European Challenge Tour’a ev sahipliği yapmanın mutluluğunu şampiyona coşkusuyla bir kez daha yaşadı.

 

 

Toplam maliyeti 500.000 €’ yu bulan golf turnuvasında 25 ülkeden 156 golfçü büyük para ödülünü kazanmak için mücadele verdi. Turnuvaya katılan golfçüler ödül olarak, toplam 175.000 € para ödülünün sahibi oldu. Dünya basının büyük ilgi gösterdiği turnuva, otuz altı ülkenin yazılı ve görsel basınında yer aldı. Challenge Tour ile yapılan üç yıllık anlaşmaya göre, önümüzdeki senelerde de Carya Golf Club yeni turnuvalara ev sahipliği yapacak.

 

‘TURKISH AIRLINES CHALLENGE 2010’a iş dünyasından büyük destek...

 

Büyk turnuva öncesinde düzenlenen PRO-AM Golf turnuvası dünyaca ünlü profesyonel golf oyuncuları ile iş dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. PRO-AM turnuvasına Mustafa V. Koç, Fikret Öztürk, Ahmet Ağaoğlu, Fikret Ünlü, Yıldırım Demirören,  Kaya Çilingiroğlu, Kıvanç Oktay, Fehmi Zorlu gibi iş dünyasının ünlü isimleri katıldı.

 

Ayrıca turnuvayı T.B.M.M. Başkanı M. Ali Şahin, Antalya Valisi Alaattin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ziyaret etti.

 

 

TURNUVA, TÜRK GOLF TURİZMİNİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK…

 

Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Carya Golf Club Başkanı Sn. Fikret Öztürk ve Carya Golf Club ekibi, yoğun emekleri sonucunda European Challenge Tour programına dâhil edilen “Turkish Airlines Challenge 2010” turnuvasının, Türk golf turizminin tanıtımına sağladığı katkının yadsınamayacağını belirtildi. Fikret Öztürk’ün yaptığı açıklamada “ Golf görsel bir doğa sporu ve yatırımcısından çok ülke turizmine katkı sağlıyor. Ortalama bir golfçü, sıradan bir turiste göre 4-5 kat daha fazla harcama yapıyor. Her golf oyuncusu bir oyun için ortalama 130 Euro ücret ödüyor. Yaklaşık 4,5-5 saat süre oyun sırasında iyi dostluklar gelişiyor ve her bir golfçü aynı zamanda bir turizm elçisi oluyor. Bu açıdan golf destinasyonu ve sporu büyük önem kazanıyor.”

 

 

BEKLENEN CİRO 155 MİLYON EURO'YA YÜKSELDİ...

 

2009 yılında golf turizminden Belek'te toplam 100 bin golfçüden 130 milyon 230 bin 914 Euro gelir elde edildiği, 2010 yılının sonunda ise bölgede ortalama 115 bin golfçüden 155 milyon Euro gelir elde edileceği açıklandı.

 

Yılsonuna kadar Belek Bölgesi’nde 502 bin oyun planlandığını, Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği'ne (IAGTO) kayıtlı acenteler tarafından Avrupa ülkelerinde yapılan anket sonuçlarına göre Belek Bölgesi’nin en fazla gelişme gösteren Golf Destinasyonu olduğu belirtildi. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarında golf turizminden 2009 yılında 6 milyar 533 milyon Euro gelir elde edildiğini, Belek Bölgesi'nin bu pastanın yüzde 2.37'sini aldığını açıklandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.