Belek, golfte Almanlar'ın vazgeçilmezi oldu...

Almanya Profesyonel Golfçular Birliği Başkanı Stefan Quirmbach, Türkiye'deki golf sahalarının muhteşem olduğunu söyledi. Quirmbach, bu yıl Almanya'dan Belek'e 500'ün üzerinde golfçuyu getirdiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Belek, golfte Almanlar'ın vazgeçilmezi oldu...

Golf oynamaya 6 yaşında başladığını ve 43 yıldır oynadığını kaydeden Quirmbach, 1978-85 yıllarında Alman golf milli takımında da yer aldığını anlattı. Stefan Quirmbach, 2012 yılında Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacağını ve bunun Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

 

''Çünkü buraya gelecek golfçuların bir çoğu Türkiye'yi tanımıyor. Türkiye'de golf sahaları muhteşem. Belek bölgesi genel olarak golf sahaları, mimari açıdan çok muhteşem. Golf sahaları İspanya, Portekiz'den daha iyi. Özellikle Almanya'dan yeni gelen golfçular bu sahaları gördükleri zaman İspanya ve Portekiz'e gitmek istemiyor. Türkiye'de golf oynamak istiyorlar ama Türkiye'de golf turizmi yalnızca 4 aylık bir süre içerisinde yapılıyor. Bunu 12 aya çıkarmanız, yeni golf sahaları yapmanız gerekir.''

 

Almanya'da 700 golf sahası bulunduğunu, golf oynayan kişi sayısının 650 bin, profesyonel golfçü sayısının ise 1700 olduğunu belirten Quirmbach, ''Ne yazık ki Türkiye'de toplam 20 golf sahası bulunmakta. Bu sayıyı çoğaltmanız gerekir'' dedi.

 

Almanya'daki hedeflerinin bin golf sahası, 1 milyon golfçu olduğuna işaret eden Quirmbach, Türkiye'de hem golf sahasının hem de golfçu sayısının çok az olduğunu bildirdi. Quirmbach, ''Her kesimin golf oynaması gerekir. Çünkü bu spor önceleri zengin sporu olarak lanse edilirdi. Oysa şimdi herkes oynayabilir'' diye konuştu.

 

Nuri Özaltın: “Türkiye golfta Avrupa’da söz sahibi olmaya başladı”

 

Belek'teki Gloria Golf Otelleri zincirinin sahibi Nuri Özaltın, Türkiye'nin golf sporunda da Avrupa'da söz sahibi olmaya başladığını belirterek, ''Belek turizm merkezi golf sahalarıyla, otelleriyle Avrupalılar'ın en çok tercih ettiği turizm bölgesi haline geldi'' dedi. Gloria Golf Otellerinin de içinde bulunduğu Özaltın AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm, tarım ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren otelleri ve şirketlerinin markalaşmaya başladığını söyledi. Belek turizm bölgesinde 3 adet, beş yıldızlı oteli bulunduğunu anımsatan Özaltın, şunları kaydetti:

 

''Otellerimiz ve şirketlerimiz artık bir marka haline geliyor. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en büyük ikinci golf tesisine sahibiz. Türk turizmi Avrupa'da artık bir marka oldu. Belek turizm merkezi golf sahalarıyla, otelleriyle Avrupalıların en çok tercih ettiği bir turizm bölgesi haline geldi. 2012 yılında yapılacak Dünya Golf Şampiyonası'na da Gloria Golf Club ev sahipliği yapacak. Bu şampiyona Türk golf turizminin yüz akı olacak. Belek turizm merkezi golf sahalarıyla, otelleriyle Avrupalıların en çok tercih ettiği bir turizm bölgesi haline geldi.''

 

Turizm sektöründe de büyümeye kararlı olduklarını anlatan Özaltın, ''Belek bölgesinin dışında, Tarsus'ta da turizm sektöründe marka olacağız. Bu bölgede de golf sahaları ve otel yatırımlarımız bulunuyor. Turizm sektörünün dışında, inşaat sektöründe de bir markayız. Örneğin 2009 yılının Haziran ayında Libya'da yol, su, kanalizasyon, elektrik hatlarından oluşan tüm alt yapı çalışmalarını üstlenerek, 4 yıl gibi bir sürede biz bitireceğiz'' diye konuştu.

 

ALMANYA'NIN ESKİ KALECİSİ SEPP MAİER ANTALYA'DA GOLF OYNADI

 

Bir dönem Alman milli takımı ve Bayern Münih'in kaleciliğini yapan ünlü kaleci Sepp Maire, Antalya'ya geldi. Nuri Özaltın ile golf oynayan Maier, ''İlk defa Türkiye'ye golf oynamaya geldim. Gloria Golf'ün sahasını gördüm ve hayran kaldım. Çünkü böyle bir golf sahası Avrupa'da çok nadir bulunur. Artık bundan sonra golf oynamak için sürekli Antalya'ya, Gloria Golf'e geleceğim. Nuri Özaltın'ı da böyle bir yatırım yapmasından dolayı da kutlarım'' dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.