Belçikalılar, tatil için Türkiye'yi tercih ediyor...

Geçtiğimiz ay içerisinde Brüksel Fuar Merkezi'nde yapılan tatil fuarında Belçikalıların en yoğun uğradığı stant olan Türkiye, yaz aylarında yine Belçikalıların gözdesi olacağını gösterirken, geçtiğimiz hafta sonu Gent'te Flanders Expo'da düzenlenen Second Place isimli, tatil beldelerinden konut satın alma fuarında da Türk firmaları en yoğun ilgiyi gören stantlara sahipti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Belçikalılar, tatil için Türkiye'yi tercih ediyor...

Turizm sezonu yaklaştıkça, Belçikalılar'ın da hangi ülkelerde tatillerini geçirecekleri yavaş yavaş belli oluyor. Second Place Fuarı 5 ve 7 Mart tarihleri arasında, tatil beldelerinde konut sahibi olmak isteyen Belçikalı vatandaşları Gent Flanders Expo'da ağırladı. Belçikalı vatandaşların Türkiye'ye olan ilgisini, her yeni fuarda artan Türk stantlarına bakarak anlamak mümkün. Yaklaşık 100 katılımcı şirketin bulunduğu fuarda, Türk şirketi olarak yaklaşık 25 şirket bulunurken, Türkiye ile ortak proje yürüten şirketlerle birlikte bu rakam 40'ı buluyor. Fuar katılımcılarının neredeyse yarısının Türkiye'deki yazlık konutları sergilemesi,

Belçikalıların tercihini de çok açık şekilde ortaya koyuyor...

Gent'te düzenlenen fuarda, Türkiye'nin yanı sıra İspanya da Belçikalılar tarafından yoğun ilgi görürken, İspanya dışında Fransa ve Alp Dağları ülkeleri de tercih edilen ülkeler arasında gözüküyor. Secon Place Fuarı'nda, Türkiye'de satışa sunulan konutların ücretleri ise bir hayli uygun görünüyor. Fiyatlar 20 bin Euro'dan başlayıp 300 bin Euro'ya kadar çıkabiliyor. Türkiye'den katılan firmalar, ekonomik krizden dolayı etkilendiklerini; ancak sundukları cazip fiyatlara Belçikalıların kayıtsız kalamayacağını aktardılar. Bazı Türk şirketleri ise Belçika'nın potansiyelini yeni fark ettiklerini ve Belçika pazarına yeni açıldıklarını kaydettiler.

Belçika'dan önce Hollanda ve Norveç üzerinde yoğunlaştıklarını; ancak Belçika'da da Türkiye'yi seven büyük bir potansiyel olduğunu aktardılar. Fuarda katılımcı şirketlerden olan Solid Realstate firması ise fuarın açılmasının üzerinden sadece 2 saat geçmesine rağmen, 4 adet konut sattıklarını belirtirken, ilgiden bir hayli memnun olduklarını ifade ettiler.

Fuarda ayrıca vatandaşları bilgilendirmek için gün içerisinde çeşitli seminerler de düzenlendi. Ülke dışından taşınmaz mülk satın almanın hukuki gereksinimlerini anlatan seminerlere vatandaşların ilgisi yoğun oldu. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.