Bayram tatilinin gözdesi, Mısır...

Soğuk havaların kendisini şimdiden göstermeye başladığı şu günlerde Mısır, Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenlere sıcacık bir atmosfer sunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayram tatilinin gözdesi, Mısır...

Turizm sezonunun ekim – mayıs ayları arası zirve yaptığı Mısır, sahip olduğu iklim koşullarıyla yılın bu döneminde tatil yapmak isteyenlerin gözdesi konumunda. Özellikle Kızıl Deniz ve Akdeniz kıyılarında her mevsim sıcak bir havaya sahip olan Mısır, belleklerde tazeliğini koruyan yaz mevsimini Kurban Bayramı tatilinde yeniden yaşatmak için ideal bir adres olarak öne çıkıyor.

 
Sualtı dalışı, çeşitli su sporları, tarihi yerleri ve her yaşa hitap eden doğal güzellikleriyle Mısır, birbirinden farklı turizm merkezlerine sahip. İçerisinde Şarm el-Şeyh, Dahab, Nuweiba ve Taba gibi sayfiyeleri barındıran Kızıl Deniz Rivierası ile Kızıl Deniz Körfezi’nin en gözde ve en büyük tatil beldesi Hurghada, turizm sezonunun bu en yoğun dönemine hazırlar.

 

Kurban Bayramı tatilini değerlendirirken mutlaka ziyaret edilmesi gereken turizm cennetlerinden bazıları:

 

Cennetin dünya üzerindeki gölgesi Şarm el-Şeyh...

 
Sina yarımadasının güney ucunda adeta bir vaha ferahlığında konumlanmış olan Şarm el-Şeyh geçmişte ufak bir balıkçı kasabasıyken bugün sayısı 400’ü aşan dünya markası 5 yıldızlı otellerle dolu bir turizm merkezi. Özellikle su sporları ve dalış meraklılarının ilgisini çeken her zaman için sıcak denizi ve mükemmel sualtı güzellikleriyle Şarm el-Şeyh, her zevke hitap eden gece kulüpleri ve hareketli gece hayatıyla 24 saat canlı kalmayı başarıyor.
 
Dünyanın başka bölgelerinde görülmeyen mercan ve balık türlerinin arasında yüzmek, çölde safari keyfini yaşamak ve dünyanın ikinci büyük sualtı parkı konumundaki Ras Muhammed adasını ziyaret etmek Şarm el-Şeyh’de tatil ayrıcalığını yaşamak için yapılacak aktivitelerden sadece bazıları.

 

Heyecanlı bir dalış tecrübesi için; Dahab...

 
Sina’nın güneydoğu körfezinde konuşlanmış olan, geçmişte Bedevilerin ağırlıkla yaşadığı bir balıkçı kasabası. Şarm el-Şeyh’den yalnızca 80 km uzaklıkta bulunan Dahab, Sina yarımadasının en kapsamlı dalış merkezi olarak biliniyor. Bünyesinde dünyaca ünlü otel zincirlerini barındıran Dahab içerisinde “Dünyanın en tehlikeli”si olarak da bilinen Mavi Kuyu gibi 50’nin üzerinde dalış noktasına sahip. Aynı zamanda sahip olduğu iklim koşullarıyla dünyanın önde gelen rüzgar sörfü merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

 

Yazlar, kışlar ve baharlar boyunca dinmeyen sıcak iklim; Hurghada...

 
Mısır’ın Süveyş’ten sonraki en büyük ikinci kenti olan Hurghada 20’nci yüzyılın başlarında kuruldu ve 1980’lerden itibaren hem yerel hem de yabancı sermayenin destekleriyle Kızıl Deniz’in en gözde tatil mekanlarından biri haline geldi. Barındırdığı tatil köyleri ve beş yıldızlı otellerle her türden sportif faaliyetle birlikte özellikle yatçılık ve dalış alanında dünyada haklı bir üne sahip olan Hurghada 36 kilometrelik sahil şeridiyle çölün orta yerinde denizin serinliğini tattırıyor.
 
Hurghada kenti yakınlarında pek çok şirin sayfiyeyi de barındırıyor. Her biri ayrı doğal güzelliklere sahip olan El Kuseyr, Şarm el-Naga, El Gouna, El-Mahmya ve Soma gibi beldeler Hurghada’nın etrafında inciden bir gerdanlık gibi sıralanıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.